VVD



Nieuws

6 okt 2004 - Vragen aan de staatssecretaris voor
Media over urban-uitzendingen op 747 AM

VVD-Mediawoordvoerster Fadime Örgü heeft op woensdag 6 oktober 2004 schriftelijke vragen gesteld over urban-uitzendingen op 747 AM. Örgü wil van de staatssecretaris weten hoe zij denkt over het gegeven dat de NPS sinds 4 oktober vanaf 6 uur 's ochtends tot 8 uur 's ochtends de radiozender 747 AM heeft omgedoopt in Urban Radio. Hieronder treft u de vragen.

Vragen van het lid Örgü (VVD) aan de staatssecretaris voor Media over urban-uitzendingen op 747 AM

1. Is het u bekend dat de NPS sinds 4 oktober jl. van 06:00 tot 08:00 uur en van 17:00 tot 18:30 uur 747 AM heeft omgedoopt tot Urban Radio en op www.omroep.nl/colorful/ een live-stream voor de zender Colorful Radio is gestart? (Urban/Colorful Radio, 747AM...en FunX?,
www.dutchmedia.web-log.nl)

2. Hoe houdt een en ander verband met uw schorsing op het besluit van het Commissariaat voor de Media het voortzetten van Colorful Radio bij wijze van neventaak te verbieden?

3. Op welke wijze past het uitzenden van 'urban' muziek in het profiel van 747 AM, de zender die zich naar eigen zeggen tot Radio 1 verhoudt als de bijlage tot de krant?

4. Hoe oordeelt u over het feit dat het Radio 1-Journaal sinds de start van de urban-uitzendingen niet langer op de middengolf te horen is?

5. Deelt u de mening dat de uitzendingen op 747AM en de live-stream om dezelfde doelgroep concurreren met de (ook met publieke gelden gefinancierde) zender FunX?

6. Deelt u de mening dat concurrentie van twee met publieke middelen gefinancierde zenders om dezelfde doelgroep onwenselijk is? Zo ja, deelt u de mening dat de NPS zo spoedig mogelijk moet afzien van het met urban uitzendingen beconcurreren van het succesvolle FunX?

7. Wat is uw oordeel over het voornemen van FunX om naast de uitzendingen in de vier grote steden een landelijke versie te starten? Staat FunX bij dat voornemen een publieke (kabel)frequentie ter beschikking? Zo nee, waarom niet?

8. Deelt u de mening dat de live-stream van Colorful Radio qua inhoud concurreert met de commerciële (internet)zender Juize FM? Zo ja, wat is hierover uw oordeel?

6 oktober 2004