Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 6 oktober 2004

Kleinste en lichtste ontvanger ter wereld op Nederlandse markt

GPS-ontvanger ter grootte van een luciferdoosje leverbaar

LEERSUM - De kleinste en lichtste Global Positioning Satellite-ontvanger ter wereld is nu ook in Nederland leverbaar. De nieuwe BS-1100 GPS Bluetooth-ontvanger van de Taiwanese producent Royal Digital weegt slechts 50 gram en is ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Daarmee is hij uniek in zijn klasse. De GPS-ontvanger wordt in Nederland gedistribueerd door Goby Projecten te Leersum.

De nieuwe ontvangers zijn voorzien van uiterst betrouwbare elektronica en hebben een zeer nauwkeurige ontvangst (5 meter). Dankzij de toepassing van de U-NAV-chipset bieden de GPS-ontvangers uiteenlopende mogelijkheden en toepassingen tegen zeer lage kosten. Goby Projecten geeft na aankoop twee jaar omruilgarantie.

Behalve de BS-1100 GPS Bluetooth-ontvanger is er de GS-1100 GPS-muisontvanger. Dit is een nauwkeurig werkende GPS-antenne, die met een speciale verloopkabel op vrijwel alle PDA's kan worden aangesloten. De autolader voorziet de GPS-antenne en de PDA van de benodigde stroom. Optioneel is een USB- of seriële kabel voor de aansluiting op de laptop-PC. Beide GPS-ontvangers communiceren via het NMEA 0183 v3-protocol, dat garant staat voor de juiste werking met alle navigatiepakketten. De oplaadbare en verwisselbare LI-ION batterij is goed voor acht uur gebruik.

De adviesprijs voor de Bluetooth-variant is 169 euro, inclusief autolader (12-36V) en 230V netvoeding. De adviesprijs voor de GPS-muisontvanger is 89 euro; de adviesprijs van de bijpassende kabel is 14,99 euro.

Info: www.goby.nl; e-mail: gps@goby.nl; tel. 0343-456422.

Noot voor de redactie (