Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


6 oktober 2004


Voorst - Uitstekende lading

Een 19 jarige inwoonster uit Voorst raakte dinsdagavond (5/10) omstreeks 20.10 uur gewond na een ongeval op de Breestraat. Over de Breestraat reed een 61 jarige bestuurder uit Voorst in een bestelauto. Deze was voorzien van een laadbaak, waarop een takel werd vervoerd. De takel stak uit aan de linkerzijde. De bromfietsster is tegen het uitstekende deel gebotst waardoor ze ten val kwam. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Gorssel - Onder invloed van alcohol

De politie heeft dinsdagavond (5/10) rond 23.30 uur een 56 jarige inwoner uit Epse aangehouden. De man werd aangehouden naar aanleiding van een melding dat een man dronken in een auto zou zitten. Op de Joppelaan werd de man lopend aangetroffen. De Epsenaar was onvast ter been en rook naar alcohol. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef en werd derhalve ingesloten. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Zutphen - Schoenen weggenomen

Dinsdagmorgen werd bij een winkel aan de Polsbroek een 40 jarige inwoner uit Zutphen betrapt. Hij wilde een paar herenschoenen ter waarde van E 44,95 wegnemen zonder te betalen en rende de winkel uit. Vervolgens ging hij er op een moutainbike vandoor. Doordat winkelpersoneel een beschrijving van de man gaven, konden agenten de man enige tijd later aanhouden op de Basseroord. Aan het stuur van zijn fiets hing een tas met de eerder weggenomen schoenen. Aan de man werd in overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt.


Warnsveld - Fietser raakt gewond

Bij een aanrijding dinsdagmorgen (5/10) rond 07.20 uur raakte een 49 jarige fietser uit Zutphen gewond. De man fietste van Zutphen naar Warnsveld. Bij de rotonde met de Draaiomsdreef wilde hij recht over steken. Hierbij kreeg hij geen voorrang van een 44 jarige automobiliste uit Warnsveld en een aanrijding was het gevolg. De fietser werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.


Zutphen - Kinderwagen weggenomen

Maandagochtend (4/10) werd vermoedelijk tussen 11.30 en 12.00 uur een kinderwagen weggenomen. Deze stond in een afgesloten trappenhuis aan de Braamkamp. Het gaat om een kinderwagen met zwarte bekleding en met een zilveren bies, van het merk Inglesina cross.
Zutphen - Keukenbrand

Dinsdagmiddag (5/10) was rond 12.20 uur brand ontstaan in een flatwoning op de eerste etage aan de Admiraal Helfrichstraat. Door de brandweer en de politie werden de overige flatbewoners gewaarschuwd. De brand was in de keuken ontstaan. De zonen des huizes hadden een pan met olie op het vuurgezet om frikadellen te bakken. Vervolgens waren ze gaan computeren en de pan vergeten. De brandweer kon de brand snel blussen. Na het luchten van het trapgat konden alle bewoners weer huiswaarts. De schade is niet bekend.


Lochem - Controle in verband met wegwerkzaamheden
De politie heeft dinsdagmiddag (5/10) bij controle op de Zutphenseweg drie bestuurders bekeurd. De controle werd gehouden in verband met wegwerkzaamheden, waarbij de weg is afgesloten. De bestuurders negeerden de geslotenverklaring.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58



---- --