Politie Limburg-Zuid

Datum ( woensdag 6 oktober 2004

Maastricht; integraal toezicht

Dinsdag 5 oktober 2004 controleerden toezichthouders van de gemeente Maastricht en agenten van de regiopolitie het overtredingsgedrag van fietsers en bromfietsers op de Brusselstraat en Grote Gracht in Maastricht. Daarbij werden aan 70 personen bonnen uitgeschreven. De meeste bekeuringen vielen voor het rijden in een geslotenverklaring (62); één voor het fietsen op de stoep; één bromfietser voor te hard rijden en daarnaast kregen 5 automobilisten een bon voor foutief parkeren. Eén persoon bleek een boete te hebben openstaan, die hij ter plekke betaalde.

Heerlen; gewelddadige bromfietsdiefstal

Dinsdag 5 oktober 2004 werd een jongen in Heerlen door twee onbekend gebleven personen op gewelddadige wijze van zijn bromfiets beroofd. De 16-jarige inwoner van Heerlen reed met zijn bromfiets, een zwarte Piaggio, rond 21.45 uur over de Rennemigerweg in Heerlen. Toen hij een pad inreed kreeg hij vuistslag tegen zijn gezicht, waardoor hij van de brommer viel. Daarna werd hij enkele malen in zijn buik gesschopt. Toen zag de Heerlenaar dat de dader vermoedelijk een mes vasthad en dreigde hem daarmee te steken als hij zijn brommer niet zou afgeven. Het slachtoffer kreeg vervolgens weer een aantal vuistslagen in zijn gezicht. De jongen zag vervolgens de dader met een passagier op zijn brommer wegrijden. Samen met zijn vader zette hij nog een achtervolging in. Ook een gewaarschuwde vriend en diens vader zochten naar de daders. Bij de sporthal de Varenbeuk troffen zij hen op de brommer aan, maar raakten hen op Nieuw Einde weer kwijt. De jongen deed aangifte bij de politie, die een nader onderzoek zal instellen. Het gaat hier om een opvallende Piaggio, voorzien van een "Troy Lee" design bestickering. Verder heeft de brommer rode vierspaaks velgen en een rood voorspatbord. De politie van Heerlen Noord vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben over deze beroving contact met hen op te nemen via het telefoonnumer: 0900-8844.

Kerkrade; gevels woningen beschadigd

Woensdag 6 oktober 2004 raakten in Kerkrade door een ongeval met een personenauto de gevels van twee woningen beschadigd. Kort na 03.00 uur reed de 31-jarige inwoner van Kerkrade met zijn auto over de Toupsbersgtraat in Kerkrade. Om nog onbekende reden raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen de gevel van een woning en schoof vervolgens door naar een twee woning en kwam daar tegen de gevel tot stilstand. De Kerkradenaar raakte niet gewond. Beide woningen raakten beschadigd. De politie constateerde dat de man alcoholhoudende drank gedronken had en onderwierp hem daarom aan een ademanalyse. Deze wees uit dat hij 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --