1e persbericht van woensdag 6 oktober 2004

Eindhoven 06-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Op het NS-station aan de Achtseweg Zuid is woensdag om 0.25 uur een 32-jarige man, waarvan de woonplaats onbekend is, aangehouden. Hij had in de trein van Den Bosch naar Eindhoven een 25-jarige vrouw uit Eindhoven geschopt. Er was geen enkele aanleiding tot de mishandeling. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man vernielt toegangsdeur parkeergarage

Een 41-jarige man uit Gemert is dinsdagavond omstreeks 21.45 uur aangehouden in de Lardinoisstraat. Hij zou een ruit hebben vernield van een toegangsdeur van een parkeergarage. Een getuige zag het allemaal gebeuren en waarschuwde de politie. Toen de politie arriveerde stond de man al in het garagepand. De verdachte was in het bezit van een parkeerticket en had gedronken. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Dronken bestuurder aangehouden

Een 39-jarige autobestuurder uit Eindhoven is woensdagochtend op de A-270 om 02.00 uur aangehouden. Hij was tegen een lichtmast aangereden. Omdat de man een dronken indruk maakte is hij meegenomen naar het bureau aan de Mathildelaan in Eindhoven voor een ademanalyse. Hij blies 2,4 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Geld en sieraden uit woning gestolen

In een woning aan het Lage Heesplein is dinsdagavond tussen 19.30 en 23.15 uur ingebroken. Naast een onbekend geldbedrag zijn er sieraden gestolen. De inbraak gebeurde door aan de voorzijde van de woning een ruit te vernielen.

Netersel: Diefstal in woning

In een woning aan De Hoeve is dinsdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur ingebroken. De gehele woning was doorzocht en er zijn diverse spullen gestolen waaronder een computer, een printer en een portemonnee met geld en sieraden. Een ruit werd vernield om binnen te komen.

Nuenen: Aanhoudingen na aantreffen softdrugs

Twee Eindhovenaren van 18 en 21 jaar zijn dinsdagavond omstreeks 21.50 uur aangehouden op de Lindenlaan. De politie trof in hun auto een jas aan met daarin drie zakjes softdrugs van in totaal 16 gram. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau en na verhoor naar huis gestuurd. Uit onderzoek is gebleken dat de softdrugs van de 18-jarige verdachte zijn. Tegen hem is dan ook proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Dronken autobestuurder aangehouden

Op de Nieuwendijk is dinsdagavond om 23.00 uur een 33-jarige Pool aangehouden. Hij zou zijn doorgereden nadat hij op de Nieuwendijk een paaltje en een verkeersbordje omver had gereden. De politie trof de man even verderop in zijn auto aan die deels in de berm en deels op de weg stil stond. De man kon niet op eigen benen staan omdat hij te veel gedronken had. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Son: Drie verdachten poging inbraak aangehouden

Dinsdag om 20.15 uur zijn op de Bestseweg een 20-jarige Eindhovenaar, een 20-jarige Rotterdammer en een man zonder bekende woonplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de mannen een tuin van een woning aan de Zandstraat binnenklommen. Toen de politie kwam waren de drie weggereden in een auto, maar ze konden even later aangehouden worden. In de auto lag inbrekersgereedschap. Er was nog niet ingebroken in de woning. De drie mannen zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Rectificatie bericht

In het 1e persbericht van maandag 4 oktober staat in het bericht Man na vernieling aangehouden dat een en ander gebeurd is in een café aan de Kruisstraat. Dat klopt niet. De vernielingen waren in een café aan de Heuvel.