UPC NEDERLAND

UPC - Drastische snelheidsverhoging premium chello-producten

Tweemaal hogere snelheid dan vergelijkbare KPN-diensten

Amsterdam, 6 oktober 2004 - UPC Nederland heeft de maximale down- en uploadsnelheid van haar twee premium chello-producten opnieuw drastisch verhoogd. chello classic en chello plus krijgen downloadsnelheden die twee tot drie keer de huidige downloadsnelheid bedragen (chello plus tot 8Mbps). De nieuwe uploadsnelheid wordt zelfs tot drie maal zo hoog (tot 1 Mbps). Dit is van groot belang omdat consumenten het internet steeds meer als een interactief medium zien, waarmee eigen content wordt gedistribueerd. Met de snelheidsverhogingen bieden UPC en chello snelheden die tweemaal zo hoog zijn als vergelijkbare KPN-diensten. De prijzen van deze chello-producten blijven gelijk.

De snelheidsverhoging is al de tweede dit jaar. In februari verhoogde UPC al een keer de uploadsnelheid van alle vijf chello-producten (chello plus, classic, light, easy en starter). Nieuwe klanten kunnen direct gebruik maken van de hogere snelheden, terwijl de huidige klanten binnen enkele maanden zullen zijn overgeschakeld. Binnenkort informeren UPC en chello hun klanten over de exacte planning. De snelheid van de overige chello-producten blijft gelijk.

Specificaties
De nieuwe snelheden (down/up; in Kbps) zijn:
chello classic 4.096 / 1.024 (was 2.560 / 384) chello plus 8.192 / 1.024 (was 4.608 / 512)

Productcombinaties
Diederik Karsten, managing director UPC Nederland: 'Met deze nieuwe snelheden in het hogere internetsegment onderscheidt chello zich opnieuw van de meeste andere aanbieders. Het is onze strategie om op het gebied van snelheid marktleider te zijn. Bovendien toont deze snelheidsverhoging aan dat de kabel een toekomstvaste infrastructuur is. Met de laatste technologieën evolueert de kabel moeiteloos mee met de behoeften van onze klanten. Zo bieden we nu snelheden die sommigen nog niet zo heel lang geleden alleen met glasvezel voor mogelijk hielden.'

Glasvezel
Dat de kabel qua capaciteit nog lang niet aan haar plafond zit, blijkt ook uit de twee tests die UPC in september al aankondigde. Zo start dit najaar een proef in Almere waarbij downloadsnelheden tot 30 Mbps mogelijk worden. Volgend jaar vindt in Amsterdam een proef plaats met snelheden tot maar liefst 50 Mbps. 'Glasvezel'-initiatieven van gemeenten komen ook daarmee weer in een ander daglicht te staan. Een nieuw mede door de overheid gefinancierd glasvezelnet is voor het bereiken van de gewenste bandbreedte helemaal niet noodzakelijk, zo heeft de kabelbranche altijd aangevoerd. De voortdurende snelheidsverhogingen en de geplande proeven op het al bestaande 'hybrid fiber coax'-kabelnetwerk van UPC bewijzen dit standpunt eens te meer.

chello broadband
chello broadband is de toonaangevende Europese provider van breedbandinternet via de kabel en heeft meer dan 850.000 abonnees in tien Europese landen. Voor een vaste prijs en zonder telefoonkosten verzorgt chello 'always on' breedbandinternetdiensten, die snelle en eenvoudige toegang tot vele soorten amusement en informatie bieden. chello broadband is een geconsolideerde dochteronderneming van UGC en maakt deel uit van de chellomedia-divisie.

UPC Nederland
UPC Nederland is een dochteronderneming van UnitedGlobalCom, Inc. (UGC) en onderdeel van de UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

= = =

Noot aan de redactie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met UPC Nederland, Ronald van der Aart, telefoon 020 775 57 71 of mobiel 06 21 89 82 75.

van bovenstaand bericht.

UPC N.V.

06 okt 04 13:56