De Unie


Regionale Omroep-Verklaring om onrust weg te nemen

6 oktober 2004 - Bijgaand ontvangt u een exemplaar van de verklaring die wij samen met een vertegenwoordiging van ROOS en de andere bonden hebben opgesteld. De verklaring beoogt nadrukkelijk de bestaande onrust bij de medewerkers van de regionale omroepen weg te nemen.

Samen met de andere bonden hebben we vastgesteld dat het wegnemen van die onrust noodzakelijk was om met ROOS serieus in gesprek te komen over de toekomst. Hoe die er precies uit zal zien is op dit moment moeilijk te zeggen. De Unie is echter wel van mening dat de discussie over een eigen CAO, of over andere maatwerkafspraken mogelijk moet zijn. Eerder hebben andere bonden al gezegd dat zij op voorhand niet willen spreken over een eigen CAO. Dat is natuurlijk hun eigen verantwoordelijkheid.

Als er al over een eigen CAO voor de regionale omroep onderhandeld moet worden is het uiteraard wel van belang dat alle partijen het eens zijn over de uitgangspunten. De Unie zal zich ook hier niet voor het karretje laten spannen om de begroting sluitend te maken over de rug van het personeel. Maar als er voor alle partijen voordelen te behalen zijn met een eigen, op maat gesneden arbeidsvoorwaardenpakket, dan moeten we dit serieus onderzoeken.

Nadrukkelijk houd ik mij aanbevolen voor
vragen/opmerkingen/suggesties. Mocht u nog collegas hebben die geen lid zijn van een bond: wijs ze gerust op de voordelen van een lidmaatschap van De Unie. Hoe meer leden, hoe meer draagvlak.

Robert Schuurman
Bestuurder

Downloads
Reg. Omroepen - Verklaringbon..

woensdag, 6 oktober 2004