Nieuw-Vlaamse Alliantie


Nieuwe woordvoerder voor N-VA (06/10/04)

Sinds 1 oktober is Piet De Bruyn de nieuwe woordvoerder van de N-VA. Hij volgt in die functie Ben Weyts op die woordvoerder werd van N-VA minister Geert Bourgeois.

Piet De Bruyn (36) is historicus en was als medewerker van voormalig kamerlid Danny Pieters nauw betrokken bij de opstart van de N-VA. Zo zetelde hij onder meer in het eerste partijbestuur van de nieuwe partij. Als voorzitter van arrondissement Leuven is hij verantwoordelijk voor de lokale werking en uitbouw van de partij.

De voorbije jaren werkte hij als projectleider voor een educatieve uitgeverij. In zijn vrije tijd is hij als vrijwilliger actief op het domein van de zelfmoordpreventie, natuurbehoud en de holebibeweging.

Als woordvoerder van de N-VA ziet hij het als zijn taak om zowel aandacht te vragen voor het maatschappelijk als het staatsvormend aspect van het N-VA programma. Daarnaast hoopt hij in overleg met de fracties het werk van de N-VA parlementsleden te kunnen ondersteunen. Uit zowat alle overzichten en rapporten blijkt immers dat de N-VA parlementsleden behoren tot de meest actieve parlementsleden. Hun initiatieven verdienen zeker extra aandacht.

Auteur:
Covoorzitters N-VA
Frieda Brepoels en Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be