IBM

IBM stimuleert on demand business door express portfolio uit te breiden

Brussel -- Oct 05, 2004 -- De kleine en middelgrote ondernemingen kunnen gebruikmaken van nieuwe op maat gemaakte producten en diensten waardoor ze vandaag over maar liefst 40 oplossingen kunnen beschikken, met financieringsformules. Met deze verrijkte, nieuwe portefeuille helpt IBM middelgrote bedrijven om hun businessuitdagingen aan te pakken.

Deze maand introduceert IBM tal van uitbreidingen aan haar portefeuille van on demand express- producten, waardoor het bedrijf haar engagement ten opzichte van de groeiende ondernemingsmarkt van de kleine en middelgrote bedrijven eens te meer bevestigt.

De familie van "on demand express"-producten die in 2003 werd geïntroduceerd, kende bijzonder veel succes bij de Europese kleine en middelgrote ondernemingen. Dit is het duidelijke bewijs dat het afstemmen van specifieke productaanbiedingen op de behoeften van kleinere ondernemingen, terwijl er aanzienlijke inspanningen vereist zijn van IBM om een inzicht te krijgen in deze behoeften, toch zijn vruchten afwerpt in de vorm van een grotere en snellere aanvaarding van de markt.

Het analysebureau IDC voerde onlangs een enquête uit bij meer dan 1000 kleine en middelgrote bedrijven in Europa. Uit deze peiling blijkt dat er een groeiende vraag is naar meer gespecialiseerde IT-oplossingen binnen de Europese KMO's: beveiliging, database en sectorspecifieke oplossingen worden alle vermeld als IT-topprioriteiten. (Bron: IDC, Mapping Solution Priorities in Western European SMBs, mei 2004)

"IBM Express maakt het voor ons veel makkelijker om elke klant het juiste product tegen de juiste prijs aan te bieden - de juiste prijs/kwaliteit-verhouding naar producten en dienstverlening toe en snelheid van levering is waar het bij ons om draait, en daar staat Express nu eenmaal borg voor", aldus Peter Lambrechts, operationeel directeur van Think-Tank NV, lid van de Qcom-groep.

"IBM Express biedt ons de mogelijkheid om elke klant het juiste product tegen de juiste prijs aan te bieden - snelheid is van kapitaal belang voor ons en Express staat daar borg voor " zegt Benoit Logé, Sales Manager van Upfront BVBA.

De aankondiging van vandaag is een antwoord op het toenemende besef dat de kloof die kleine en middelgrote ondernemingen scheidt van grotere ondernemingen op het vlak van IT-investeringen, steeds kleiner wordt. Zo kunnen KMO's probleemloos on demand bedrijven worden door vijf belangrijke gebieden te verbeteren:
Het staat vast dat IBM de afgelopen jaren weer het initiatief heeft genomen en de zo belangrijke visibiliteit heeft teruggewonnen op de KMO-markt. Express is nu een gevestigde familie van alom erkende oplossingen die specifiek gericht zijn op specifieke KMO-klanten. -, aldus Dr. Mitul Mehta, Managing Director, TekPlus "We zijn bijzonder blij met de warme ontvangst van de on demand express producten - zegt Massimo Bonciani, IBM's EMEA Vice President Small and Medium Business, - en omdat meer dan een kwart van onze EMEA-inkomsten uit dit marktsegment wordt gehaald, breiden we onze investeringen verder uit om onze aanbieding nog aantrekkelijker te maken voor de middenmarkt."

Klanten willen dat hun IT-infrastructuren vereenvoudigd en afgestemd worden op hun businessdoelstellingen. In het verleden waren IT- investeringen vaak noodzakelijk om gelijke tred te houden met de nieuwste technologieën en met de producten die de concurrenten kochten. Vandaag echter moeten nieuwe aankopen vooral in staat zijn om datgene wat men reeds bezit productiever en op een meer geïntegreerde manier te doen werken. Klanten willen hun IT-infrastructuur aanpassen zodanig dat deze flexibeler wordt en automatisch kan worden aangepast aan de vereisten van de business. Klanten zullen in de eerste plaats investeren in technologieën die het systeembeheer minder complex maken en die IT-managers de mogelijkheid bieden om zich te concentreren op een betere dienstverlening.

Klanten zoeken naar een manier om de risico's te beheren die gepaard gaan met het zakendoen in een steeds meer veranderlijke omgeving. Ze moeten de onafgebroken risico's evalueren van mogelijke indringingen en inbreuken op de beveiliging die de klanteninformatie of de businesstransacties in het gedrang zouden kunnen brengen. Hun eigen klanten verwachten van hen dat ze op elk moment beschikbaar zijn, waarbij nieuwe niveaus vereist zijn inzake planning en capaciteit van businesscontinuïteit. Het gaat hierbij niet alleen om een beveiligingsbeleid, maar ook om wat er moet beveiligd worden, wie er tegen wat beveiligd moet worden, welke de risico's voor de organisatie zijn en hoe alles geïmplementeerd en beheerd moet worden.

Klanten streven naar een op-de-klant-gerichte bedrijfsstrategie. Maar dit houdt veel meer in dan in staat zijn om een volledig zicht te geven op alle interacties met de klant over de verschillende kanalen heen. Deze interacties op een gecoördineerde manier beheren om een betere klantenrelatie op te bouwen, is van primordiaal belang. Klanten beschouwen het beheer van de klantenervaring als een manier om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klant voor meer personalisatie en om zichzelf te onderscheiden in de ogen van hun meest waardevolle klanten.

Na een periode van kostenbesparingen, richten de klanten zich vooral op de motivatie van hun personeel en op het verschaffen van de resources en skills om doeltreffender te zijn op het werk. Mensen moeten nu harder werken dan ooit tevoren en ze zoeken naar manieren om productiever te zijn. Alle elementen die hiermee te maken hebben - betere samenwerking, elimineren van dubbele taken, het aanleren van betere beheer-skills - zijn allemaal bedoeld om de mensen minder tijd te doen besteden aan hun dagelijks werk zodat ze op een meer doeltreffende manier kunnen bijdragen tot de business.

De aanschaf, de budgettering en het beheer van IT- investeringen vereenvoudigen De financiering voor de IBM on demand express- oplossingen werd zo uitgewerkt dat kleinere bedrijven over vereenvoudigde financieringsformules kunnen beschikken, waardoor ze zich nu de nieuwste technologie kunnen aanschaffen zonder dat ze over de brug moeten komen met grote kapitalen of resources om de investering te beheren. Dit past volledig in het kader van de doelstelling van IBM om technologie en diensten voor grote bedrijven binnen het bereik te brengen van middelgrote bedrijven.

"Klanten uit de middenmarkt hebben ons verteld dat ze behoefte hebben aan eenvoudigere contracten en een soepelere prijzenstructuur - en we hebben naar hen geluisterd," zegt Peter Matthews, general manager, IBM Global Financing Europe Middle East Africa. "IBM heeft voor een doorbraak gezorgd met deze portefeuille-benadering, waarbij de klanten kunnen genieten van de flexibiliteit van on demand express-oplossingen en het online gebruiksgemak en de agressieve prijzen van de financieringsaanbiedingen van IBM. Wij zorgen ervoor dat deze bedrijven op een gemakkelijke en voordelige manier geavanceerde technologie kunnen aankopen die voor een sneller investeringsrendement van de klant kan zorgen."

De portefeuille, die specifiek voor de middenmarkt werd ontwikkeld, bevat een aantal goedkope financieringsformules, samen met een gestroomlijnd proces voor kredietgoedkeuring om de financieringsverplichtingen te vereenvoudigen. Op deze manier beschikken de klanten over een concurrentieel betalingsschema en de flexibiliteit om om het even welke on demand express-oplossing sneller te upgraden, uit te breiden en te installeren en met een sneller rendement van de IT-investering. Bovendien bieden de uitgebreide leasingprogramma's van IBM eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen contracten om de financiering te vergemakkelijken voor de aanschaf van de technologie, met diensten inzake asset-beheer die de onderhoudskosten en het risico op verouderde IT beperken voor de klant.

Over IBM
IBM is 's werelds grootste IT-bedrijf en helpt al 80 jaar lang bedrijven te innoveren. IBM is leidinggevend leverancier van e-business oplossingen en stelt alles in het werk om bedrijven, Business Partners en ontwikkelaars optimaal gebruik te laten maken van de mogelijkheden geboden door Internet en netwerkcomputergebruik binnen een uitgebreide reeks van businesses en sectoren. Het bedrijf biedt een waaier van overkoepelende en specifieke sectorgebonden oplossingen om tegemoet te komen aan de behoeften van alle soorten bedrijven.
Website: http://www.ibm.com/nl