Ingezonden persbericht


NIEUWSTE VERSIE DATASTREAM 7i VERSTERKT DATASTREAM'S

MARKTLEIDERSPOSITIE IN ASSET PERFORMANCE MANAGEMENT

Meer uitgebreide functionaliteiten van webgebaseerde kalibratie, audits, rapportage en GIS-functies bieden verticale markten grote voordelen

GREENVILLE / CAPELLE a/d IJSSEL, 6 oktober 2004 - Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) heeft de nieuwste versie van Datastream 7iä geïntroduceerd, de toonaangevende Asset Performance Management oplossing voor de industrie. Met deze versie en de verbeterde webgebaseerde mogelijkheden verstevigt Datastream haar positie om out of the box-oplossingen te bieden aan markten zoals de overheid, sterk gereguleerde bedrijfstakken en productieomgevingen in het algemeen.

De uitbreidingen van deze versie van Datastream 7i omvatten standaardfunctionaliteit waarmee klanten gebruiksvriendelijke en eenvoudig te configureren zero-footprint html-interfaces in kunnen zetten die aansluiten bij de taken van eindgebruikers. Via de beproefde webarchitectuur en verwante webdiensten van Datastream kunnen gebruikers, van de productievloer tot de directiekamer, toegang krijgen tot Datastream 7i om bedrijfsinformatie te benutten en hun processen voor bedrijfsmiddelenbeheer te stroomlijnen.

De belangrijkste verbeteringen van Datastream 7i omvatten:
* Uitgebreidere KPI- (Key Performance Indicatoren) en alert-capaciteiten om klanten in staat te stellen, direct wanneer dat nodig is, toegang te verkrijgen tot de juiste informatie om zakelijke beslissingen te kunnen nemen. Deze functie verkort de tijd die nodig is om prestatieproblemen met betrekking tot bedrijfsmiddelen te identificeren en op te lossen aanzienlijk. De impact op de operaties neemt hierdoor sterk af.
* Verbeterde opties voor de naleving van wettelijke voorschriften, waaronder de toevoeging van de gehele kalibratiemodule aan Datastream 7i Extended en de mogelijkheid om auditregels toe te passen op klantspecifieke velden en commentaren. Dit vereenvoudigt de naleving van voorschriften en verkleint het risico van kostbare schendingen voor klanten in sterk gereguleerde branches, zoals de farmaceutische industrie, de olie- en gassector en de kernenergiebranche.
* Integratie met een Geografisch Informatie Systeem (GIS), inclusief geografisch gecodeerde functies om adressen op te zoeken om snel bedrijfsmiddelen te vinden. Deze integratie omvat ook de mogelijkheid om locaties van meerdere bedrijfsmiddelen in kaart te brengen voor een effectievere planning.
* Inspectie-uitbreidingen zodat klanten inspecties kunnen instellen en uitvoeren via Datastream 7i Extended. Gebruikers wordt een webgebaseerde interface geboden om gedefinieerde kolommen toe te voegen, opdat complexere inspecties kunnen worden ondersteund.
* Inkoop & materiaalbeheer met nieuwe ondersteuning voor afroepcontracten, inclusief beveiligingsmiddelen om financiële- en statuswijzigingen te beheersen. Ook in de inkoop van diensten is voorzien. Met deze functie kunnen uren worden geboekt, het percentage uitbesteed werk dat is voltooid kan worden geregistreerd en prestaties zijn registreerbaar voor verrekenings- en factureringsdoeleinden.

De verbeterde webgebaseerde interface omvat ook de nieuwe Work Module-uitbreidingen die de specificatie van kwalificaties van werknemers mogelijk maakt, evenals verbeteringen in de verwerking van garanties, de integratie van Microsoft Project 2003 en ondersteuning van de VMRS-norm (norm voor de registratie van voertuigonderhoud) via vantevoren ingevulde codes die van essentieel belang zijn voor applicaties in wagenparkbeheer.

"ARC heeft vastgesteld dat real-time performance management voor ondernemingen tegenwoordig een essentiële ondernemingsstrategie is", zegt Houghton Leroy, hoofd onderzoek bij de ARC Advisory Group. "Met haar geavanceerde Asset Performance Management capaciteiten kan Datastream 7i de inzichtelijkheid en uitbreidingsmogelijkheden bieden die ondernemingen verlangen om de prestaties van hun bedrijfsmiddelen op wereldwijde schaal te optimaliseren. Daarnaast worden ook nalevingsprocedures binnen de hele onderneming op gelijke wijze uitgevoerd."

"Grote ondernemingen in sterk gereguleerde bedrijfstakken, zoals de farmaceutische industrie en de overheid, willen hun bedrijfsapplicaties uitbreiden naar nieuwe platforms en gebruikers, terwijl ze toch strikte controle willen houden op de naleving van wettelijke voorschriften tijdens de werkprocessen", zegt Bert Verplancke, VP Sales Northern Europe van Datastream. "Datastream 7i maakt beiden mogelijk. Doordat we gebruik maken van webservices, stelt Datastream 7i onze klanten in staat om de applicatie uit te breiden via functiegebaseerde interfaces en biedt het volledig geïntegreerde ondersteuning voor wettelijke voorschriften, zoals 21 CFR 11 in de farmaceutische industrie, GASB in de overheidssector, en de VMRS-norm in de transportbranche", aldus Verplancke.

Over Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert wereldwijd Asset Performance Management software en diensten aan bedrijven, waaronder ruim 65 procent van de Fortune 500. De oplossingen van Datastream combineren hoogwaardige asset management functionaliteit met uitvoerige analysemogelijkheden. Daardoor ontstaat een krachtig platform voor het optimaliseren van de prestaties van bedrijfsmiddelen. Met de oplossingen van Datastream kunnen klanten hun bedrijfsmiddelen onderhouden en beheren, waaronder productiemiddelen, wagenparken en gebouwen. Klanten kunnen analyses en voorspellingen maken, opdat zij actie kunnen nemen om de toekomstige prestaties van hun bedrijfsmiddelen te verbeteren. Datastream's hoofdproduct, Datastream 7i, levert een complete Asset Performance Management infrastructuur die, via internet, een webservice architectuur combineert met brede enterprise asset management functionaliteit, geïntegreerde inkoop, mogelijkheden voor uitvoerige analyses en gebruik op meerdere locaties (multi-site). Datastream is opgericht in 1986 en heeft klanten in ruim 140 landen. Meer informatie: www.datastream.net/dutch.