Ingezonden persbericht

Onderzoek TNS Nipo:

Topmanagers kiezen Aon voor risk management advies

ROTTERDAM, 6 oktober 2004 - Nederlandse topmanagers en financieel directeuren hebben op het gebied van risk management het meeste vertrouwen in Aon. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo onder 472 directeuren, in opdracht van het zakenblad Management Team. In de categorie Risk Management kreeg Aon als enige financieel dienstverlener drie sterren ('uitmuntend'), de hoogste kwalitatieve score.

In totaal hebben 359 CEO's en 113 CFO's uit bedrijven met meer dan vijftig medewerkers spontaan de financiële dienstverleners genoemd die zij aanbevelen. Dit gebeurde aan de hand van een lijst van elf financiële expertises, op basis waarvan uiteindelijk 115 topbedrijven werden genoemd. De aanbevelingen werden gedaan op basis van persoonlijke ervaringen van de deelnemende topmanagers. Slechts tien bedrijfsonderdelen kregen de hoogste score van drie sterren.

"Wij zijn bijzonder verheugd door de uitkomst van dit onderzoek", zegt John van der Steen, directievoorzitter Aon Nederland. "Het is positief dat zoveel topbestuurders in Nederland vertrouwen hebben in onze dienstverlening. Risk management staat hoog op de agenda in veel directiekamers. Het vakgebied evolueert mede door de nieuwe eisen op het gebied van corporate governance. Wij zien nu al een tendens ontstaan, waarbij risk management steeds meer een geïntegreerd essentieel onderdeel in organisaties wordt. Dat zal er toe leiden dat bedrijven, vaker dan nu het geval is, hun bedrijfsrisico's vermelden in het jaarverslag. Uit eerder onderzoek van ons (VerzekerDingen3) is gebleken dat maar één op de tien bedrijven hier uitgebreid melding van maakt in het jaarverslag en daarbij ook aangeeft hoe het bedrijf ermee omgaat. Onze rol om bedrijfsrisico's inzichtelijker en beheersbaar te maken, zal dus in de toekomst alleen maar in belang toenemen."

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.500 medewerkers. Het bedrijf maakt onderdeel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 600 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 52.000 medewerkers. Hiermee is Aon één van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Meer informatie: www.aon.nl.