Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 6 oktober

Alkmaar 06-10-2004 - 15.30 uur

Verkeerscontroles na klachten bevolking
Alkmaar, dinsdag 5 oktober 2004.
In verband met klachten van buurtbewoners over verkeersoverlast zijn verkeerscontroles gehouden op de Melis Stokelaan en de Thomas A Kempislaan in Alkmaar. Er werd met name gecontroleerd op snelheid. Op beide plaatsen werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werden 3 bestuurders opgeschreven wegens het rijden zonder veiligheidsgordel.

Gestolen auto teruggevonden
Alkmaar, dinsdag 5 oktober 2004.
Op dinsdagavond omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding dat een vermoedelijk gestolen auto geplaatst was aan de Rhijnvis Feithlaan in Alkmaar. Bij controle bleek de personenauto, een Jaguar S-type, op 3 oktober te zijn ontvreemd bij een woninginbraak in Spaarndam-West.

Alcoholcontrole
Alkmaar, woensdag 6 oktober 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 03.10 uur werd op de Neswaard te Alkmaar een 45-jarige man uit Zuid-Scharwoude in een personenauto gecontroleerd. De man bleek 445 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Kluis gestolen
Alkmaar, woensdag 6 oktober 2004.
Op woensdag werd tussen 10.00 en 12.30 uur ingebroken in een woning aan de Tienenwal in Alkmaar. De daders zijn via de achterzijde van het pand over de schutting in de achtertuin geklommen. Hier is men via de achterdeur binnengekomen. Uit de woning werd een brandkast ontvreemd. De kast weegt ongeveer 150 kg. De daders zullen opkijken als zij de brandkast open hebben gekregen. Naast slechts een klein bedrag aan geld zaten er voornamelijk spuitbussen verf en spuitbussen voor ongediertebestrijding in.