Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 6 oktober

Den Helder 06-10-2004 - 15.32 uur

Rijbewijs kwijt
Slootdorp, dinsdag 5 oktober 2004.
Tijdens een verkeerscontrole op de Nieuwesluizerweg te Slootdorp werd de snelheid gemeten van een personenauto. De snelheid van het voertuig was 142 km per uur. Dit is 62 km sneller dan de toegestane 80 km per uur. Dit leverde de bestuurder, een 32-jarige man uit Van Ewijcksluis, niet alleen een bekeuring op, maar ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbreker meldt zich op eigen telefoon
Schagen, woensdag 6 oktober 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 00.00 uur werd een inbraak gemeld in een snackkar op het regioplein aan de Sportlaan in Schagen. De dader was het pand binnengekomen door een luik en een raam te vernielen. In de snackkar werd een GSM aangetroffen die vermoedelijk van de inbreker was. Omstreeks 01.05 uur ging de GSM over. Aan de lijn was de vermoedelijke inbreker, die aangaf dat hij zijn telefoon was verloren. De verdachte, die niet in de gaten had dat hij de politie aan de lijn had, maakte een afspraak voor overdracht van de GSM. Afgesproken werd op een plaats in Alkmaar Noord. Hier kon de verdachte, een 27-jarige man uit Alkmaar, worden aangehouden.

Alcoholcontrole
Dirkshorn, woensdag 6 oktober 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 02.30 uur werd op de Provinciale Weg te Dirkshorn een 24-jarige man uit Sint Maarten in een personenauto gecontroleerd. De man bleek 565 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is tweeëneenhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.