Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 6 oktober

Hoorn 06-10-2004 - 15.33 uur

Diefstal buitenboordmotor
Avenhorn, dinsdag 5 oktober 2004.
Tussen maandag 15.00 uur en dinsdag 16.30 uur werd een buitenboordmotor ontvreemd vanaf een plezierboot vanuit het water naast de Walingsdijk in Avenhorn. De motor zat achter een witte tuindersvlet met kajuitopbouw. De motor was een grijze Yamaha FT9.9DEHL.
Midwoud, dinsdag 5 oktober 2004.
Tussen maandagavond en dinsdagavond werd ook een buitenboordmotor ontvreemd vanaf een boot die lag afgemeerd in het water naast de Broerdijk in Midwoud. Ook hier ging het om een tuindersvlet (zwart met rode boarding). De gestolen buitenboordmotor was een 5pk Yamaha, rood-wit-blauw gekleurd.

Inbraak in woning
Zwaag, dinsdag 5 oktober 2004.
Op dinsdag middag werd tussen 12.00 en 18.00 uur ingebroken in een woning aan de Langetuin te Zwaag. De daders kwamen de hoekwoning binnen door een raam te forceren. De gehele woning, waarvan de bewoners op vakantie waren, werd doorzocht. In ieder geval werd een flatscreen weggenomen.

Alcoholcontrole
Hoorn, woensdag 6 oktober 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 01.20 uur werd op de Rijnweg te Hoorn een 41-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd. De man bleek 400 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. De man viel op doordat hij over de weg slingerde.

Beroving
Hoorn, woensdag 6 oktober 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 11.00 uur liep een 82-jarige vrouw uit Hoorn over de Speelwagen in de richting van winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn. Plotseling werd zij aangevallen door een jongen die haar tas van haar arm rukte. De jongen ging er vervolgens hardlopend met de tas vandoor. Het ging om een blanke magere jongen van ongeveer 17 jaar oud en 1,80 meter lang. Hij had kort geschoren haar en droeg donkere kleding en witte sportschoenen. In de tas zat een portemonnee met enkele tientjes aan contant geld en een bankpas.