Gemeente Den Haag

oktober 2004
Taart voor alle Haagse scholen op Dag van de Leraar (5 oktober)

Alle Haagse scholen krijgen op vijf oktober taart van de gemeente Den Haag. In het kader van de Internationale Dag van de Leraar worden alle personeelsleden van de scholen zo in het zonnetje gezet. Op de Dag van de Leraar wordt in meer dan honderd landen aandacht gevraagd voor het werk van docenten en andere medewerkers van scholen.

"Werken in het onderwijs is niet eenvoudig, er wordt veel van het personeel gevraagd. En met alle aangekondigde bezuinigingen die het rijk oplegt, zoals bij de ID-banen, het onderwijsachterstandengeld en Onderwijs in Allochtone Levende Talen (OALT) wordt het zeker niet eenvoudiger", aldus Pierre Heijnen, wethouder van onderwijs. Wethouder Heijnen vindt het terecht dat er extra aandacht is voor het personeel van de Haagse scholen. "Het personeel op de Haagse scholen heeft een belangrijk aandeel in de opleiding en vorming van de leerlingen. Dat is van belang voor de toekomst van de leerlingen en de toekomst van Den Haag."

Het lerarentekort valt op dit moment gelukkig mee in Den Haag. In het Haagse onderwijs zijn er nog wel problemen bij de ziektevervanging. Gelukkig hebben de gezamenlijke inspanningen van besturen en gemeente er toe geleid dat de tekorten aan het begin van dit schooljaar beperkt waren. Door de vergrijzing dreigt er binnen enkele jaren weer een lerarentekort, te beginnen in Den Haagendeanderegrotesteden.De gemeente zal er alles aan doen om dat te voorkomen.

De 'taartenactie' is een initiatief van projectbureau Stedelijke Aanpak LerarenTekort Onderwijs (SALTO) van de gemeente Den Haag. De taart wordt de personeelsleden aangeboden namens de gezamenlijke besturen en de gemeente Den Haag als blijk van waardering voor al die duizenden medewerkers in het Haagse onderwijs.

Dag van de Leraar
De Dag van de Leraar is de Nederlandse invulling van World Teachers' Day. Door middel van World Teachers' Day vragen UNESCO en de International Labour Organization elk jaar de aandacht voor de sleutelrol die leraren en medewerkers van scholen spelen bij de ontwikkeling van kinderen overal ter wereld. Het thema van de Dag van de Leraar 2004 is 'Goede leraren voor goed onderwijs'.