Gemeente Zwolle

Jongeren organiseren hun favoriete avondje uit

Het actieplan cultuurbereik moet ook in de nota Cultuurbeleid tot 2008 een stevige plaats innemen. Met inzet van dit plan moet zo veel mogelijk publiek worden bereikt. Ook moet hierdoor het actief deelnemen aan kunst en cultuur worden gestimuleerd.

Check it Out is een nieuw onderdeel van het actieplan. Met dit specifieke programma wil men VMBO-jongeren meer diepgaand betrekken bij het culturele leven van Zwolle.
Check it Out is een project voor en door leerlingen, waarbij zij hun favoriete avondje uit zelf organiseren in Hedon. Het college kiest bewust voor dit poppodium, omdat deze muziek dichtbij jongeren staat. Met dit nieuwe initiatief hoopt men 1000 tot 1600 jongeren uit het VMBO te bereiken. Met de uitvoering van dit voornemen is een bedrag van ¤ 22.550 gemoeid

Bij het onderdeel 'Cultuur op maat' is het de bedoeling dat alle Zwolse leerlingen van het voortgezet onderwijs met nagenoeg alle culturele disciplines en instellingen in aanraking komen.
Daarnaast kiest het college voor voortzetting en verbetering van het Festivalbeleid. Daarmee levert B&W een bijdrage aan een levendig cultureel klimaat en de profilering van de stad. Een commissie van deskundigen moet belast worden met de inhoudelijke beoordeling van de plannen van de festivalorganisatoren. Ook nieuwe initiatieven moeten een kans krijgen. Het college denkt daarbij aan het Kameroperafestival en het popmuziekfestival "Van Eigen Bodem".


---