politieberichten regionaal

's-Hertogenbosch 06-10-2004 - .

VERDACHTE VAN VERDUISTERING/DIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Dinsdag is een 17 jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 3 september op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch in samenwerking met een nog onbekende plaatsgenoot een bromfiets te hebben verduisterd. Met die bromfiets heeft hij later in zijn woonplaats bij een bezinestation getankt zonder betalen.
De verdachte had via internet een bromfiets te koop zien staan en maakte een afspraak op het Station in 's-Hertogenbosch om de bromfiets te bekijken. Na enige discussie mocht de verdachte een proefrit maken mits zijn plaatsgenoot bij de verkoper bleef. Toen de bromfiets eenmaal gestart was sprong de onbekende snel achterop waarna het tweetal met de bromfiets verdween. De bromfiets is helaas nog niet boven water gekomen. Hij zou zijn doorverkocht.

GEZOCHTE VERDACHTE AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch- De politie heeft dinsdagavond laat aan de Schanswetering in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 19 jarige man aangehouden.
Hij wordt er van verdacht een door de politie aangehouden en later op de vlucht geslagen 17 jarige plaatsgenoot behulpzaam te zijn geweest bij het ontkomen aan de de politie. Hij liet de voortvluchtige verdachte in zijn auto stappen en weg te rijden, waardoor de politie de 17 jarige niet meer kon opsporen. De auto is in beslag genomen. De 17 jarige wordt er van verdacht met twee plaatsgenoten van 14 en 18 jaar op 2 oktober j.l. traangas te hebben gespoten in een stadbus van de BBA. Zij zijn eerder deze week al door de politie aangehouden en vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris. De 19 jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid.
De politie is nog steeds op zoek naar inzittenden van de bus, die meer kunnen vertellen over het gebeurde in relatie tot de daders. Zij verzoekt hen telefonisch contact op te nemen met de recherche in Den Bosch via telefoonnummer 0900-8844.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is in het winkelcentrum Arena in 's-Hertogenbosch een 38 jarige inwoner van Sprang Capelle aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van goederen uit meerdere winkels. Hij werd betrapt bij het wegnemen van een potje crème maar bij onderzoek op het politiebureau bleek hij nog meerdere van diefstal afkomstige goederen in bezit te hebben. De verdachte die na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld is werd daarna opnieuw aangehouden. Hij moest Justitie nog een bedrag van 640 euro betalen. Omdat hij dat niet kon moet hij 21 dagen vervangende hechtenis ondergaan.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Buitenpepers een 20 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Zij had onder haar kleding (rok) etenswaren verstopt en wilde daarmee de winkel uit lopen.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Drunen - Dinsdagavond is in zijn woonplaats Drunen een 18 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht dinsdagmiddag op de Duinweg met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto te zijn gereden en daarna te zijn doorgereden. Een getuige van de aanrijding zag kans het kenteken en het merk van de auto van de verdachte te noteren. De verdachte is na zijn verhoor in vrijheid gesteld.

BURENRUZIE LOOPT UIT DE HAND

's-Hertogenbosch - Op de Runstraat in 's-Hertogenbosch heeft een burenruzie dinsdagmiddag geleid tot een onderlinge vechtpartij waarbij een 29 jarige Bosschenaar enkele hoofdwonden opliep en ter observatie in het ziekenhuis is opgenomen. De politie heeft twee mannen gearresteerd die bij de vechtpartij betrokken waren. Waardoor het tot escalatie is gekomen is bij de politie nog niet helder. Nader onderzoek zal hieromtrent nog duidelijkheid moeten verschaffen. De beide verdachten zijn na hun verhoren in vrijheid gesteld.

AUTODIEFSTAL

Heusden - In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Jacob van Ruijsdaelstraat in Heusden een grijze personenauto van het merk Audi en voorzien van het kenteken YJ-46-BH gestolen.

RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING RIJBEVOEGDHEID

Ondanks een ontzegging van de rijbevoegdheid hem bij rechterlijke uitspraak opgelegd werd een 35 jarige man uit Boxtel woensdagmorgen toch rijdend in een auto op de Vic. Van Alphenlaan in Boxtel gezien. Hij is aangehouden. De auto, die hij volgens eigen zeggen zonder toestemming van zijn broer had meegenomen, is in beslag genomen.

VERKEERSCONTROLES

Op diverse plaatsen in het district zijn dinsdagmiddag verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn in totaal 71 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bekeuringen vielen voor het niet dragen van de autogordel namelijk 46 stuks. De overige overtredingen hadden onder meer betrekking op het te hard rijden en het rijden op bromfietsen met een te groot motorvermogen.

VERDACHTE VAN FIETSDIEFSTAL AANGEHOUDEN

Schijndel - Dinsdagavond heeft de politie op de Deken van Dijkstraat in zijn woonplaats Schijndel een 18 jarige verdachte van een op 22 september in Schijndel gepleegde fietsdiefstal aangehouden. De fiets was nog in zijn bezit en is terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Veghel-
Dinsdagavond is op De Bunders een 51-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man had zojuist in een winkel aan De Bunders diverse etenswaren weggenomen met een totale waarde van enkele honderden euros. De verdachte verzette zich hevig toen hij door een omstander werd staandegehouden. De inmiddels gearriveerde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Uden.

BRAND IN TUINHUISJE

Uden-
Dinsdagavond is er brand uitgebroken in een tuinhuisje bij een woning aan de Leeuweriksweg. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en heeft een onderzoek ingesteld.

VIER AANHOUDINGEN NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Ravenstein-
Woensdagochtend zijn in hun woningen in Ravenstein twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht op verdenking van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging op de Schaafdries in Ravenstein op 20 september jl. Een 16-jarige jongen uit Ravenstein werd door een aantal personen geslagen, geschopt en bedreigd. De fiets van het slachtoffer werd vernield. Dinsdag 5 oktober zijn reeds twee verdachten (16 en 17 jaar) aangehouden in hun woning in Ravenstein op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. De politie verwacht binnenkort meerdere aanhoudingen te verrichten.

VERKEERSCONTROLES

Bij snelheidscontroles vandaag gehouden op de Nieuweweg in Westerbeek en de Deurneseweg in Oploo zijn negen bekeuringen uitgedeeld. De snelheden van de overtreders lagen tussen de 94 en 110 kilometer per uur. De maximum snelheid op deze wegen bedraagt 80 km/u. Bij een snelheidscontrole op de Udensedijk in Mill zijn vijf bekeuringen gevallen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 kilometer per waar 50 is toegestaan.
Verder zijn op de Langenboomseweg zeven weggebruikers bekeurd voor het niet rechts houden en op de Bosweg negeerden vier weggebruikers de geslotenverklaring.