Gemeente Westervoort

Vergadering(en)

Raadsvergadering

Gemeenteraad

Maandag 11 oktober 2004, aanvang 20.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis.
De volgende onderwerpen zullen o.a. worden besproken:

Hamerstukken

* Verzoek van Zon & Van Soest, namens de heer M.G.M. Jansen - Kloosterdreef 3, om toekenning van planschade ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

* Vaststelling bouwverordening van de gemeente Westervoort 2004.
* Vaststellen jaarverslag leerplicht 2003-2004
* Bezwaarschrift Stichting Gehandicaptenraad op de subsidiebeschikking 2004.

Discussiestukken

* Standpuntbepaling ten behoeve van de aanpassingen bestemmingsplan De Waaij.

* Verzoek bestemmingsplanwijziging voor de bouw van een dubbel woonhuis en advies stedebouwkundig adviesbureau.
* Beëindiging muziekonderwijs Liemerse Muziekschool
* Vaststelling verordeningen Wet Werk en Bijstand.
* Begroting 2005 en beleidsplan basisbibliotheek de Liemers i.o.
* Projectdefinitie Station Westervoort.

* Rapport Integraal Accommodatiebeleid.

* Begrotingswijzigingen.

* Mededelingen.

* Afdoening gestelde vragen in raadsvergaderingen (er zijn geen vragen in behandeling).

* Rondvraag.

* Burgerrondvraag.
(Zaken die niet aan de orde zijn geweest).

* Sluiting.

De begrotingswijzigingen liggen voor belangstellenden ter inzage en zijn verkrijgbaar bij bureau financiën. De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de tervisiekamer van het gemeentehuis.

Commissie Bezwaarschriften

Dinsdag 12 oktober 2004De voorzitter van de commissie bezwaarschriften maakt bekend, dat op 12 oktober 2004 in het gemeentehuis te Westervoort (commissiekamer) een openbare bijeenkomst wordt gehouden.

De agenda is als volgt samengesteld (wijzigingen voorbehouden):

19.00 uur: het bezwaarschrift gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 10 augustus 2004, inhoudende de weigering handhavend op te treden ter zake van een in afwijking van een verleende bouwvergunning gerealiseerde dakkapel (Berghof); 19.30 uur: het bezwaarschrift van een ondernemer gericht tegen het besluit van het college d.d. 1 juni 2004 tot afsluiting van de Rijndijk gedurende een proefperiode;
20.00 uur: het bezwaarschrift van een bewoner van de Klapstraat tegen het besluit van het college d.d. 1 juni 2004 tot afsluiting van de Rijndijk gedurende een proefperiode;
20.30 uur: het bezwaarschrift van een bewoner van de Kloeckenmorgen tegen het besluit van het college van 1 juni 2004 tot afsluiting van de Rijndijk gedurende een proefperiode;
21.00 uur: het bezwaarschrift van diverse bewoners van de Pals tegen het besluit van het college van 1 juni 2004 tot afsluiting van de Rijndijk gedurende een proefperiode

Nadere informatie kan worden verkregen bij mevrouw mr A.M.W. Erinkveld, secretaris van de commissie, tijdens kantooruren (behalve woensdag) bereikbaar op telefoonnummer (026) 3179351.

Geboren!

Op 27 september 2004 is geboren: Tessa, dochter van A. Raaijmakers en C.G.J. Godschalk.
Op 30 september 2004 is geboren: Minke Zoë Manou, dochter van T.H.M. Hilbers en M. Valk.

Verleende bouwvergunningen:

* De Kempfkens 23, uitbreiden woning

* De Rosmolen 138, plaatsen dakkapel

* Schans 6, vernieuwen/vergroten schuur

* Vos de Waelstraat 24, uitbreiden woning

Rectificatie publicatie 22 september 2004:
Verleende bouwvergunning; Schoolstraat 6, (aan)bouw berging (niet 't Slag 6)


* Vergunning verleend aan BAM Wegen B.V. voor het tijdelijk gebruik van openbare grond tot en met 19 november 2004 gelegen op de hoek Vrouwenslag/Broeklanden voor een tijdelijk depot in het kader van de uitvoering asfaltonderhoud Broeklanden
Inspreekrecht Duurzaam Accommodatiegebruik Westervoort

Om tot een meer integraal, efficiënt en duurzame oplossing te komen voor de Westervoortse gebouwen voor onderwijs, welzijn, cultuur en sport is een onderzoek uitgevoerd. De uitkomst van dit onderzoek is neergelegd in een rapport dat op 22 september 2004 aan besturen, instellingen en inwoners is gepresenteerd. Het volgende wordt geadviseerd:

* Afstoten/ sluiten van het zwembad *

* Concentreren van zaalsporten bij de Pals Het advies is als vertrekpunt voor verder onderzoek door het college van burgemeester en wethouders voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad vergadert hierover op 11 oktober 2004 om 20.00 uur op het gemeentehuis.. U als inwoner van Westervoort of als vertegenwoordiger van een bestuur of instelling, krijgt bij aanvang van de vergadering van de gemeenteraad de gelegenheid om in te spreken en daarmee uw mening te uiten over het advies. Op 15 november 2004 vergadert de commissie Bestuur, Samenleving en Financiën over dit onderwerp. De vergadering begint om 20.00 u urenwordtophetgemeentehuisgehouden. Ook hier krijgt u nogmaals de gelegenheid om uw mening te geven.
1. Tijdens de gehele uitvoeringsperiode vanaf 24 augustus 2004 tot 1
2. Vanaf 24 augustus 2004 tot en met 15 oktober 2004 blijft
3. Vanaf 18 oktober 2004 tot 1 november 2004 blijft gemotoriseerd
4. In het weekend van 30/31 oktober 2004 is de nieuwe rotonde Uitkomen met inkomen

Telefonisch spreekuur op het gemeentehuis iedere werkdag tussen 09.00
- 10.00 uur, tel: 31 79 630 Indien gewenst kunt u voor advies ook een afspraak maken met één van de budgetconsulenten. Tijdens het telefonisch spreekuur kunt u met alle vragen over geld en vooral het uitgeven daarvan bij een van de budgetconsulenten terecht. U kunt dan informatie inwinnen over bijvoorbeeld het volgende onderwerp.

Geld uitgeven doen we allemaal. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een nieuwe auto, het zak- en kleedgeld van de kinderen, de huur of de hypotheek en alle mogelijke vaste lasten.

Kostgeld voor volwassen kind met eigen inkomen

Als uw zoon of dochter een eigen inkomen heeft en nog bij u inwoont, is het heel normaal dat u kostgeld vraagt. Waarom is het redelijk dat u uw zoon of dochter kostgeld vraagt en wat is een redelijk kostgeldbedrag?

Waarom kostgeld vragen?

* Uw zoon of dochter heeft een inkomen, terwijl u de kosten maakt.
* Volwassen kinderen mogen best weten dat geld niet allen bedoeld is voor leuke dingen.

* Het eigen inkomen van uw zoon of dochter kan nadelen hebben voor uw eigen inkomen.

Wat is een redelijk kostgeldbedrag?
Om te bepalen welk bedrag uw zoon of dochter moet betalen, kunt u rekening houden met onderstaande kostenposten:

* wonen (een deel van de huur of de hypotheek);
* gas, elektriciteit en water;

* maaltijden en tussendoortjes;

* de was.

Voor wonen kunt u een gedeelte nemen van de huur of hypotheek die u zelf betaalt. Een bedrag vanaf 70,- per maand is normaal. Voor gas, elektriciteit en water kunt u minstens 1/10 deel nemen van de energierekening. Voor maaltijden en tussendoortjes kunt u 5,- tot 7,- per dag rekenen. Vaak zal u de was nog doen voor uw zoon of dochter. Vijf kilo wasgoed wassen in de wasmachine kost ongeveer 1,90. Gemiddeld kunt u uitgaan van één volle wasmachine (vijf kilo) per persoon per week.

Verder betaalt uw zoon of dochter zijn of haar persoonlijke uitgaven natuurlijk zelf. Dit zijn bijvoorbeeld:

* kleding en schoenen;

* uitgaan;

* vervoer;

* roken, cadeautjes, telefoon e.d.

Voor kinderen met een hoger inkomen dan het minimum, zijn de genoemde bedragen aan de lage kant. U kunt dan iets meer vragen.

De gevolgen voor uw eigen inkomsten Wanneer er iemand bij u in huis woont met een eigen inkomen, kan dat gevolgen hebben voor uw inkomsten. Het maakt daarbij niet uit of u kostgeld laat betalen of niet. De gevolgen kunnen zijn:

* Als u huursubsidie heeft, kan het bedrag verlaagd worden.
* Als u een alleenstaande ouder bent met eigen inkomsten (geen bijstandsuitkering) moet u soms meer belasting betalen. Daardoor moet u wellicht meer belasting betalen. Bel voor meer informatie hierover de (gratis) Belastingtelefoon: 0800 - 0543.
* De hoogte van uw bijstandsuitkering, AOW- of ANW-pensioen kan veranderen.

Vangnetregeling huursubsidie;

De vangnetregeling is een aparte regeling (in de huursubsidiewet) voor huurders die met een forse inkomensdaling (tenminste 20%) te maken hebben en op basis van hun gezinsinkomen over 2003 geen of minder huursubsidie ontvangen.

Om voor een "bijdrage Vangnetregeling Huursubsidie" in aanmerking te kunnen komen moet u onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:
* In minimaal één kalendermaand is uw, naar een jaarinkomen omgerekend, gezamenlijk inkomen (actueel jaarinkomen) aanzienlijk lager dan uw verzamelinkomen dan wel belastbaar loon over 2003. Van een aanzienlijke terugval is sprake indien het verzamelinkomen dan wel belastbaar loon van uw huishouden over 2003 minimaal 20% hoger is dan het actuele inkomen. De terugval in het inkomen kan ook zijn veroorzaakt door een wijziging in de huishoudsamenstelling.

* U bent 18 jaar of ouder.

* U moet Nederlander zijn, of rechtmatig in Nederland verblijven.
* U en al uw eventuele medebewoners staan in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) ingeschreven op het adres waarvoor u de bijdrage vangnetregeling huursubsidie aanvraagt.
* U huurt een zelfstandige woonruimte.

* Uw huur en inkomen liggen onder een bepaalde grens.

Denkt u in aanmerking te kunnen komen voor bovenstaande voorziening, dan kunt u hiervoor bellen met de afdeling Sociale Zaken, elke werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur. Op deze afdeling zijn aanvraagformulieren aanwezig en op afspraak wordt de aanvraag ingenomen.