President Bert Maan ontvangt Hongaarse onderscheiding
Bron: Rechtbank Zwolle

Datum actualiteit: 6-10-2004

Bert Maan heeft onlangs een unieke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange initiatieven voor de uitwisseling tussen Rechtbank Zwolle-Lelystad en de rechterlijke macht in Hongarije en in het bijzonder de rechtbank in Pest, Kecskemét en Szeged. Deze uitwisseling is tot stand gekomen nadat drie Hongaarse rechters in 1995 een studiebezoek aan de rechtbank in Zwolle hebben gebracht. Bert Maan werd benoemd tot Officier in de Order of Merit van de Hongaarse Republiek (Magyar Kóztársasá Érdemrend).

In dit verband werd melding gemaakt van voor zijn verdiensten in het kader rechterlijke samenwerking in Midden- en Oost Europa in de afgelopen 10 jaar. Op verzoek van o.a. de Raad van Europa en de NVvR geeft hij al jaren lang adviezen, mensenrechtentrainingen en brengt hij rapporten en projectplannen uit.

De onderscheiding werd uitgereikt door de minister van Justitie van Hongarije, Peter Barandy, tijdens een conferentie van de Hongaarse Nationale Raad voor de Rechtspraak op 21 september 2004 in Boedapest.