Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 06-10-2004

Motorrijder aangehouden
HOOGEVEEN Agenten hebben dinsdagavond aan de Stephensonstraat een 19-jarige motorrijder uit Hollandscheveld aangehouden. De motorrijder reed 120 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. In eerste instantie reageerde hij niet op een stopteken van de politie. De bestuurder bleek geen A-rijbewijs te hebben, de motor bleek niet verzekerd. Uiteindelijk constateerden de agenten dat de man helemaal geen rijbewijs had. De man is daarop aangehouden en de motor is in beslag genomen. Tegen de man, die vorig jaar ook als was aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs, is proces-verbaal opgemaakt.

Proces-verbaal voor rijstijl en niet dragen gordel HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Linde staande gehouden aan de Wolfsbosstraat. De jongeman hield er een rare rijstijl op na. Hij reed meerdere malen met piepende banden weg.Vervolgens reed hij zonder gordel rechtstreeks in de armen van de wet. Agenten hebben proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole bij basisschool
YDE Agenten hebben woensdagmorgen toezicht gehouden bij een schoolplein aan de Schoolstraat. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het vervoeren van een kind voorin de auto. Bij de controle zijn de bekende gordeldieren uitgedeeld, omdat de inzittenden allen hun gordel droegen. Een andere bestuurder kreeg aan de Stationsweg een bekeuring voor het rijden door rood licht.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.