Ingezonden persbericht


Persbericht

SiteScape richt verkoopinspanningen doelbewust op Nederlandse overheden

Amsterdam, 6 oktober 2004 --- SiteScape, een belangrijke leverancier van een flexibel en breed platform voor workflow en collaboration-oplossingen, gaat de Marketinginspanningen doelbewust richten op overheden. Vanuit het Europees hoofdkantoor te Amsterdam zal in eerste instantie de Benelux-markt worden bewerkt. Later dit jaar gaan ook de activiteiten in Engeland, Frankrijk en Duitsland van start. In een aantal Europese landen heeft de Amerikaanse leverancier al een aantal grote gebruikers.

In de Verenigde Staten, de thuishaven van SiteScape, vindt het gebruik van de samenwerkingssoftware al veelvuldig toepassing bij landelijke overheden. Gezondheidsinstellingen als de prestigieuze National Institutes of Health (NIH), de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en het National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) hebben vorige maand alle drie een licentie genomen op SiteScape Enterprise Forum. De waarde van de overeenkomst beloopt circa 1,1 miljoen dollar.

Forum 7 is buitengewoon geschikt voor het gebruik in een complexe, veelzijdige en bureaucratische omgeving. Daarnaast is de software met name geschikt in een gedistribueerd netwerk. Daar waar vele medewerkers deel zijn van een grotere groep en veel moeten samenwerken.

Pim Brouwer algemeen directeur van SiteScape Europa: "Door ons te concentreren op de punten waar wij sterk in zijn, en dat zijn grote gedistribueerde omgevingen, kunnen wij slagvaardiger zijn in het overtuigen van de voordelen van de toepassing. Daarnaast spreekt onze 'recht door zee' en logische, zelflerende user interface aan in de overheidsmarkt."

Al meer dan een miljoen computergebruikers in de wereld maken gebruik van SiteScape. Overheidsorganisaties die vaak her en der, ook buiten de eigen landsgrenzen zijn gehuisvest, kunnen met behulp van de toepassing veel doelmatiger samenwerken. Met SiteScape Enterprise Forum kunnen medewerkers, klanten, zakelijke partners en toeleveranciers heel eenvoudig informatie uitwisselen, asynchroon, maar ook in real time. De internettoepassing is platformonafhankelijk, gebaseerd op de browser en in hoge mate beveiligd.

Het productaanbod van SiteScape vormt een geïntegreerde samenwerkingstoepassing en is enig in zijn soort. Geen andere aanbieder van Collaboration software kan een dergelijk totaalaanbod in de markt zetten. De asynchrone communicatietoepassing (discussieforum, workflow, notificatie en tracking) van SiteScape, gecombineerd met de real-time, synchrone communicatietoepassing (webconferencing) van Centra vormen dankzij een vergaande samenwerking een naadloos geheel: Centra eMeeting en SiteScape Enterprise Forum, een geïntegreerde en complete set van functionaliteiten waarin alle aspecten van samenwerking en interactie zijn opgeslagen.

Een meeting, fysiek of virtueel, staat nooit op zichzelf, maar vormt een onderdeel van een onderwerp, thema, project, discussie, dat waarschijnlijk reeds in het verleden, vóór de meeting is geboren en wellicht ook na deze meeting wordt voortgezet. Met de integratie van beide collaboration-omgevingen wordt de real-time interactieve meeting voortgezet binnen een omgeving waarin alle onderdelen van deze interactie worden opgeslagen; off-line discussies, taken, agenda's, relevante documenten, acties, notificaties.

SiteScape Inc.
SiteScape is leverancier van een flexibel en breed platform voor samenwerking. Samenwerking (collaboration) tussen collega's, externe medewerkers, toeleveranciers, zakelijke relaties, partners, en andere partijen in elk productieproces. Collaboration software is gebaseerd op internet en maakt het mogelijk om erg gemakkelijk met al die partijen samen te werken en informatie te delen in virtuele, voor buitenstaanders ontoegankelijke ruimtes. Zie ook www.sitescape.com.

Meer informatie bij:

SiteScape Inc.
Pim Brouwer, managing director Europe
Keizersgracht 62-64
1015 CS Amsterdam
T.: 020 520 68 80

Lubbers & De Jong PR
Peter Keijzer
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
T: 020 421 05 65