LOS ANGELES AUTO SHOW

Auto-ontwerpers creëren de 'Ultieme LA Machine' ...

Auto-ontwerpers creëren de 'Ultieme LA Machine' voor de ontwerpwedstrijd van de Los Angeles Auto Show

LOS ANGELES, October 6/PRNewswire/ --


- Ontwerpstudio's wedijveren om wat wel eens de 'allerlaatste trend' kan worden

Los Angeles staat bekend om zijn glitter en glamour, als een stad waar alles om het imago draait. In de auto-industrie wordt de stad bovendien beschouwd als de leider op het gebied van creatief ontwerp en consumententrends -- en het is de stad waar een enorme hoeveelheid aan ontwerpstudio's voor de auto-industrie te vinden zijn.

Het is daarom niet meer dan logisch dat de Los Angeles Auto Show van 2005, dat als thema 'Design Los Angeles' heeft, aandacht zal besteden aan ontwerptalent uit Zuid-Californië. En hoe kun je nu beter de creativiteit van ontwerpers laten zien dan door de ontwerpstudio's mee te laten doen aan een ontwerpwedstrijd waarin ze hun ontwerpen voor de 'Ultieme LA Machine' laten zien via 2D-schetsen?

Hoewel ze in het dagelijkse leven iedere dag op de markt concurreren, is dit de allereerste keer dat de auto-ontwerpers uit Zuid-Californië onderling wedijveren in een ontwerpwedstrijd.

De deelnemende ontwerpstudio's zijn:
BMW Group/Designworks USA
California Advanced Product Creation (Ford) Calty Design Research (Toyota)
5350 Industrial Concepts (General Motors)
Honda Research & Development
Hyundai & Kia Design and Technical Center
Mazda Research & Development
Mercedes-Benz Advanced Design of North America Mitsubishi Research & Design of North America Pacifica Design Center (DaimlerChrysler)
Volkswagen/Audi Design Center California

Vanwege de concentratie van ontwerpstudio's in Zuid-Californië zijn de auto-ontwerpers in staat om hun voordeel te halen uit de trendzettende invloed die de streek heeft.

Volgens Joel Piaskowski, hoofdontwerper bij het Hyundai/Kia Motors

Design and Technical Center, komen ontwerp en realiteit samen in Zuid-Californië.

'Los Angeles is het epicentrum van auto-ontwerp,' aldus Piaskowski. 'Eén van onze doelen hier bij de Californische ontwerpstudio is om jaarlijks concept auto's te ontwerpen die een voorbode kunnen zijn voor de toekomst van de Amerikaanse markt, of waarvan wij denken dat ze een nieuwe markt- of ontwerptrend markeren. De LA ontwerpwedstrijd is een andere manier waarop professionele studio's kunnen laten zien wat misschien de nieuwe trend zal worden.'

Freeman Thomas, hoofd advanced product design bij DaimlerChrysler's Pacifica Advanced Design Studio, is het met Piaskowski eens. 'De Chrysler Group is voortdurend bezig met het steeds veranderende landschap van Californië. Californië is het culturele Mekka van de auto,' legt Thomas uit. 'Het creëren van de Ultieme LA Machine is één van onze specialiteiten.'

Een comité van voorname juryleden zal de winnaar kiezen op basis van criteria zoals eigenschappen en spirit die kenmerkend zijn voor Los Angeles, de uitstraling op de weg en de opschep-factor, originaliteit, sex-appeal, en functie en features. De enige strenge regel is dat alle conceptuele 2-D weergaves van voertuigen moeten zijn waarmee echt de weg kan worden opgegaan. De winnaar zal op de ochtend van 6 januari bekend worden gemaakt.

Journalisten ontvangen een CD-ROM waarop beelden van alle inzendingen, achtergrondinformatie over de deelnemende studio's en overige nuttige informatie over design in Los Angeles te vinden zijn. De beelden zijn ook eenvoudigweg te downloaden van LAautoshow.com, de website van de show. De inzendingen zullen tijdens de gehele duur van de autoshow tentoongesteld worden in het Los Angeles Convention Center.

Over Design Los Angeles

De Los Angeles Auto Show erkent de invloed die Zuid-Californië heeft op de rest van de wereld en heeft daarom Design Los Angeles gekozen als het thema voor de show van 2005. Het ontwerpthema moet het begin vormen van een doorlopend programma om auto-ontwerp tot een wezenlijk onderdeel van de Los Angeles Auto Show te maken.

Een vernieuwend onderdeel van Design Los Angeles is een conferentie van auto-ontwerpers tijdens de mediadagen van de show. Dit is de eerste conferentie in zijn soort die wordt gehouden tijdens een autoshow die doelgerichte bijeenkomsten, vooraanstaande sprekers en discussie onderwerpen speciaal gericht zijn op auto-ontwerpers, biedt voor ontwerpers. Sommige van deze bijeenkomsten zijn openbaar, waardoor journalisten de gelegenheid hebben om met ontwerpers in contact te treden.

Het Art Center College of Design, dat gevestigd is in Pasadena, draagt bij aan de invloed die de streek heeft op ontwerp. Het wordt gezien als één van de meest toonaangevende scholen voor transportdesign ter wereld waar veel van de beste auto-ontwerpers van vandaag de dag hun carrière zijn begonnen. De LA Auto Show viert de prestaties van het Art Center met een receptie voor ontwerpers en genodigden op 6 januari die tevens het 75e jaar inluidt dat er toekomstige ontwerpers opgeleid worden. Verwacht wordt dat veel oudleerlingen van het Art Center de receptie zullen bijwonen.

Design Los Angeles wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de ontwerpgemeenschap. Chuck Pelly en Joan Gregor van de Design Academy, Inc. treden op als bestuurders van de conferentie. Pelly is afgestudeerd aan en oudleraar van het Art Center en hij is de oprichter en president emeritus van BMW Group/Designworks USA. Pelly geniet op internationaal ontwerpgebied veel aanzien en heeft talloze lofbetuigingen ontvangen, waaronder de Eyes on Design Lifetime Design Achievement Award van dit jaar.

De Design Academie werkt samen met de Adviesraad voor het Ontwerp van de autoshow om het kader van de ontwerpconferentie te helpen bepalen.

De Adviesraad voor het Ontwerp bestaat uit: Chris Chapman, directeur van automotive design voor BMW Group/Designworks
USA
Kevin Hunter, vice-president van Calty Design Research Derek Jenkins, hoofdontwerper van VW/Audi Design Center California
David Marek, hoofdontwerper van Honda Research and Development Joel Piaskowski, hoofdontwerper van Hyundai & Kia Design and Technical
Center
Frank Saucedo, directeur van design voor GM's 5350 Industrial Concepts

De mediadagen voor de Los Angeles Auto Show zijn op 5 en 6 januari. De
show is dagelijks geopend voor het publiek van 7 t/m 16 januari 2005. Ga voor
meer informatie naar www.LAautoshow.com.

Web site: http://www.LAautoshow.com

Opmerking voor redacteuren: Een uitgebreide CD-ROM met daarop beelden en beschrijvingen van de inzendingen van de studio's zal beschikbaar gemaakt worden voor journalisten tijdens de mediadagen op 5 en 6 januari, 2005. In november zal een volledig overzicht van de activiteiten aangekondigd worden met de onderwerpen van de bijeenkomsten, sprekers en overige informatie over Design Los Angeles.

Source: Los Angeles Auto Show

Barry Toepke van de Los Angeles Auto Show, +1-310-444-1850, btoepke@LAautoshow.com; of Dena Cook van de Zeno Group,
+1-310-566-2283, dena.cook@zenogroup.com, voor de Los Angeles Auto Show. Bedrijfsnieuws On-Call:
http://www.prnewswire.com/comp/638218.html


06 okt 04 17:10