CNV PUBLIEKE ZAAK

CNV Publieke Zaak gaat door met acties

NIJKERK -De Algemene Vergadering (AV) van CNV Publieke Zaak- het hoogste orgaan binnen de vereniging - heeft in een extra bijeenkomst op woensdag 6 oktober in Nijkerk besloten om de acties tegen het sociale afbraakbeleid van het kabinet Balkenende te intensiveren. De AV gaf na een stevige discussie over het te volgen beleid groen licht voor acties die verder gaan dan de beïnvloeding van de politiek. In de sectoren waarbinnen CNV Publieke Zaak de belangen van de leden behartigt is daarbij het uiterste middel van staking niet uitgesloten.

De overweldigende en massale landelijke demonstratie van CNV, FNV en MHP tegen het regeringsbeleid in Amsterdam van 2 oktober jl. is samen met de vele succesvolle regionale en plaatselijke acties en vele honderden e-mails, telefoontjes en brieven aanleiding voor CNV Publieke Zaak deze vervolg-actielijn te kiezen.

De Algemene Vergadering uitte haar grote onvrede over de opstelling van het kabinet en de regeringspartijen. De AV sprak uit dat het kabinet en de Tweede Kamerfracties van de regeringscoalitie arrogant voorbijgaan aan de breed gedragen roep uit de samenleving om het afbraakbeleid op het gebied van Vut/prepensioen en de sociale zekerheid (WW en WAO) te wijzigen.

In de Algemene Vergadering bestond onbegrip over deze halsstarrige houding van de regeringspartijen. Zij zien het draagvlak binnen de samenleving voor hun hervormingsbeleid steeds verder afbrokkelen.

Veel afgevaardigden van landelijke groepen van CNV Publieke Zaak spraken hun afkeuring uit over de laatdunkende en cynische reacties van ministers en Tweede Kamerleden van de regeringspartijen op de uiterst succesvolle landelijke actiemanifestatie in Amsterdam.

Voor nadere informatie
Dammis de Geus, bestuurder publiciteit,
tel. 070 - 4 160 616; mobiel 06 51 24 40 64.


06 okt 04 17:30