Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Samenwerking Vereniging Straatmeubilair en Metaalunie formeel bekrachtigd
6-10-2004

-
Gisteren vond de eerste Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Straatmeubilair plaats. Tijdens deze vergadering ondertekenden Harm Jan Keijer, directeur Koninklijke Metaalunie en Ton van Klooster, voorzitter Vereniging straatmeubilair, de samenwerkingsovereenkomst.

Volgens Van Klooster heeft straatmeubilair de toekomst. De markt groeit sterk en er is meer en meer aandacht voor openbare ruimte. "Een prima initiatief" aldus Harm Jan Keijer, "om aan een groep ondernemers die technisch en commercieel samen optrekken ondersteuning en een thuisbasis te bieden".

De Vereniging Straatmeubilair, opgericht op 7 april jl., richt zich met name op collectieve belangenbehartiging voor haar leden. De vereniging informeert haar leden, bevordert en onderhoudt contacten met relevante instanties, fungeert als kennisplatform en stimuleert de straatmeubilairmarkt, mede door een gemeenschappelijk pr-beleid. Leden van de vereniging zijn leveranciers en producenten van straatmeubilair, openbare verlichting en fietsparkeervoorzieningen.

Voorzitter van de Vereniging Straatmeubilair is Ton van Klooster van VelopA in Leiderdorp.
Sinds 1 oktober jl. is Paul ter Haar branchemanager van de vereniging. Tijdens de ALV werd het nieuwe logo van de Vereniging Straatmeubilair gepresenteerd en werd uitgebreid ingegaan op de vakbeurs "Urban Design". Deze beurs vindt plaats van 26-28 april 2005 in de RAI Amsterdam.

De Koninklijke Metaalunie is met meer dan 11.000 leden de grootste ondernemersorganisatie in de metaalsector. De Metaalunie voert het secretariaat van de Vereniging Straatmeubilair. Brancheverenigingen houden zich bezig met collectieve branchespecifieke belangenbehartiging met name op het economische en technische vlak. Deze specifieke belangenbehartiging sluit goed aan bij de brede collectieve en individuele belangenbehartiging van de Metaalunie.