Ingezonden persbericht

Thema Interculturele communicatie

Workshop Beoordelen en functioneringsgesprekken

BREDA, 20040831 -- Helder communiceren is een hele kunst. Als de communicatie plaatsvindt tussen personen met een andere culturele achtergrond, is de kans op misverstanden nog veel groter. Zo kan goed bedoelde feedback als een enorme belediging worden ervaren, weigeren personen uit religieus oogpunt met elkaar samen te werken of accepteren vrouwen geen instructies van mannen of omgekeerd.


In de eerste workshop met het thema Interculturele communicatie belichtten wij de cultuurverschillen en communicatieproblemen die daarbij kunnen ontstaan. Het succes van deze workshop was groot en er bleek behoefte te bestaan aan meer informatie over bepaalde knelpunten. Ziekteverzuim was het onderwerp van de eerste verdiepingsworkshop. In oktober 2004 vindt de tweede verdiepingsworkshop plaats: Beoordelen en functioneringsgesprekken.

'Waarom wordt er altijd zoveel nadruk gelegd op wat er fout is gegaan?'
'Hij zei echt ja en knikte heel vriendelijk, maar toch is de opdracht niet goed uitgevoerd'
'Het is niet mijn schuld dat het fout is gegaan'
'Zij voelt zich direct gediscrimineerd wanneer ik haar aanspreek op haar fouten'
'Hij vindt zijn vrouwelijke collega ondergeschikt'

Herkenbaar?

De workshop Beoordelen en functioneringsgesprekken is de derde in een reeks workshops met als centraal thema: Interculturele communicatie. U leert aan de hand van voorbeelden en cases hoe u aspecten van verschillende culturen gebruikt bij het effectief voeren van beoordelings-, functionerings- en POP-gesprekken.

Baudouin Knaapen verzorgt deze workshop, die plaatsvindt op 6 oktober 2004 in Golden Tulip Zaltbommel. Het programma duurt van 16.00 uur tot 20.00 uur. Meer informatie of een aanmeldingsformulier vindt u op www.vandenbroek-partners.nl.




Ingezonden persbericht