Gemeente Gouda


04.184 goudse jongeren in discussie met lokale politiek

datum: 22 september 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Linda Dinkelman
telefoon: 0182 - 588393

goudse jongeren in discussie met lokale politiek

Wat vinden jongeren belangrijk in hun gemeente en wat willen ze veranderen? Dat is de centrale vraag tijdens het rondetafelgesprek op woensdag 6 oktober 2004. Deze avond treden jongeren in gesprek met wethouders van de gemeente Gouda. De jongeren hebben zich tijdens een brainstormavond en een debatvaardigheidstraining op de confrontatie met de politici voorbereid. Het rondetafelgesprek vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in het St. Antoniuscollege, John Mottstraat 2-4 in Gouda. Het rondetafelgesprek wordt in samenwerking met de Nationale Jeugdraad georganiseerd door de gemeente Gouda.

De gemeente Gouda wil graag weten wat er leeft bij de Goudse jongeren. Wat moet er volgens hen beter of anders? De ideeën die uit dit ronde tafelgesprek komen, worden meegenomen bij de ontwikkeling van het jeugdbeleid. Tijdens het rondetafelgesprek kunnen jongeren diverse onderwerpen ter tafel brengen. Het kan bijvoorbeeld gaan over een nachtbusverbinding op stapavonden of een eigen plek voor jongerenactiviteiten. Tijdens de brainstormavond hebben de jongeren aangegeven waarover zij het met de politici willen hebben.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Veiligheid

Activiteiten voor jongeren

Natuur en milieu

Respect (Goudse regels)

Daarnaast wil de gemeente weten hoe jongeren in de toekomst betrokken willen worden en blijven bij ontwikkelingen binnen de gemeente.

Opgave en nadere informatie.
Jongeren die mee willen doen, kunnen zich melden voor de debattraining van woensdag 29 september 2004 bij de Nationale Jeugdraad. Opgave hiervan kan via een mailtje naar lokaaldebat@jeugdraad.nl of telefonisch 030-2303575. Zie ook www.jeugdraad.nl of www.jeugddebat.nl.


--einde bericht --