Gemeente Haarlem


23 september 2004
Sector MO/Stadsbibliotheek

253/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Viering vijftigste Kinderboekenweek in Haarlem

Van 6 tot en met 16 oktober vindt voor de vijftigste keer de landelijke Kinderboekenweek plaats. De Toneelschuur en de Stadsbibliotheek Haarlem besteden met tal van activiteiten aandacht aan dit jubileum.

In de Toneelschuur wordt op zondagmiddag 10 oktober feest gevierd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Wijnand Stomp verzorgt met zijn leerlingen van de Bavo koorschool een swingende theatervoorstelling. Kinderboekenschrijvers vertellen over hun werk. Thé Tjong King en Nicole de Cock komen tekeningen maken. Er is een boekenmarkt. Een groot dansfeest sluit de middag af.
De middag begint om 13.30 uur.
Kaartjes voor dit feest zijn te krijgen bij de Toneelschuur. De prijs voor kinderen tot en met 12 jaar is E 5,50. Met Haarlem Pas en oktobercheque is de entree gratis.
Voor volwassenen bedraagt de prijs E 8,-. Met Haarlem Pas en oktobercheque is de prijs E 3,-.


Het reserveren van kaartjes is ook mogelijk. Dat kan via telefoonnummer


023 - 517 39 10.


Ook de Stadsbibliotheek Haarlem viert de Kinderboekenweek uitgebreid mee.
In alle vestigingen zijn tentoonstellingen van de bekroonde kinderboeken gratis te bekijken.
Kinderen kunnen meedoen aan de Kinderboekenquiz. Quizboekjes zijn op te halen in elke bibliotheek. Oplossingen kunnen tot zaterdag 16 oktober 12 uur ingeleverd worden bij alle bibliotheekfilialen. Dan wordt vastgesteld wie van de kinderen een echt leesfeestbeest is.
Op woensdagmiddag 6 oktober kunnen kinderen meezingen met de Kennemer Kinderkoren in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32. Dit muzikale gebeuren vindt plaats van 14.30 uur tot 15.45 uur.
In Bibliotheek Oost aan het Van Zeggelenplein 82 zijn kinderen van harte welkom om mee te kleuren aan de 'lapjesolifant'. Meekleuren kan op 6 oktober van 13.30 uur tot 15.30 uur.
Woensdag 13 oktober verzorgen de Kennemer Kinderkoren nog een optreden in Bibliotheek Noord aan de Planetenlaan 170. Van 14.30 uur tot 15.45 uur kunnen kinderen lekker zingen en swingen met deze kinderkoren.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 023 - 511 53 00.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemeente Haarlem