Ingezonden persbericht


PERSBERICHT INTERNET SOCIETY NEDERLAND:

Presentatie analyse betrokkenheid gemeentes bij aanleg breedband

Den Haag/Zoetermeer, 27 september 2004

Een aantal ministeries heeft een speciale commissie opdracht gegeven om tot aanbevelingen te komen met betrekking tot de rol die gemeenten bij de aanleg van een breedbandnet spelen. De afgelopen maanden is er de nodige discussie over hoever gemeenten hierin mogen gaan. De commissie 'Breedband en marktordening' staat onder leiding van Prof. Mr. dr. E.F. ten Heuvelhof (hoogleraar TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam). De commissie zal op 6 oktober aanstaande in Zoetermeer tijdens een congres georganiseerd door de vereniging voor internetprofessionals Internet Society Nederland een eerste presentatie geven van de bevindingen en aanbevelingen van haar rapport.

Eerder op de conferentie op 6 oktober zal de aanpak binnen vier op dit vlak actieve gemeenten (Tilburg, Enschede, Leiden en Almere) door de betrokkenen uit de doeken worden gedaan. Ook geeft Mark Frequin (Directeur Generaal Telecommunicatie en Post) zijn visie op hoe lokale initiatieven bijdragen aan een Nederlandse toppositie op het terrein van breedbandontwikkeling.

Aansluitend op de presentatie van het rapport Ten Heuvelhof zullen de bevindingen van de commissie worden voorgelegd aan een panel waaraan naast Ten Heuvelhof en Frequin onder meer Marc de Bruijne (Provincie Zuid Holland), Egbert Dommering (Hoogleraar Informatierecht VU Amsterdam), en Pieter Spohr (Directeur Nederland Breedbandcentrum) deel zullen nemen.

-------------

Deelname voor de pers is gratis.
U kunt zich aanmelden bij:

Kitty de Jong
tel: 079-346 9433
K.Jongde@zoetermeer.nl

of via http://isoc.nl/registratie (gaarne bij opmerkingen melden dat u voor een gratis perstoegangsbewijs in aanmerking wilt komen).