Gemeente Ten Boer

Opening zorgloket
Datum: 28-09-2004

Na ruim een jaar van intensieve voorbereiding gaat op 6 oktober a.s in Ten Boer het informatiepunt Wonen, Zorg en Welzijn van start. De gemeente Ten Boer en Woonzorgcentrum Bloemhof, die dit informatiepunt gezamenlijk opzetten, laten de opening samenvallen met de afronding van de laatste fase van de nieuwbouw van Bloemhof.

Waarom een informatiepunt?

Mensen die in hun leven te maken krijgen met zorg (met name ouderen en gehandicapten), worden geconfronteerd met een woud aan regelingen, zoals huursubsidie, de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG), Thuiszorg, indicatiestelling en diverse regelingen van de sociale dienst. Op dit moment moeten burgers bij verschillende instellingen en loketten langs omdat de diensten die zij nodig hebben, worden aangeboden door verschillende instanties.

Bij het zoeken van een weg door het aanbod ervaren veel mensen het gevoel "van het kastje naar de muur" gestuurd te worden. Daarnaast bestaat het risico dat ze bepaalde informatie missen.

Doel van het informatiepunt is ervoor te zorgen dat mensen voor alle diensten op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn terechtkunnen bij één loket. Het informatiepunt geeft informatie, advies en ondersteuning bij het aanmelden bij instanties en het regelen van diverse diensten.

Het Informatiepunt wordt in de vorm van een experiment van één jaar uitgevoerd. Uit de proefperiode moet blijken of het informatiepunt in de veronderstelde behoefte voorziet.

Openingstijden

Het informatiepunt is op de volgende tijden bereikbaar:

Maandag : 9.30 12.00 uur
Dinsdag : 9.30 12.00 uur
Woensdag : 13.30 16.00 uur
Donderdag : 9.30 12.00 uur
Vrijdag : 9.30 12.00 uur

Telefoon (050) 3651100

Het informatiepunt is gevestigd in Woonzorgcentrum Bloemhof (Bloemhof
1, Ten Boer)