Ingezonden persbericht



* * * P E R S U I T N O D I G I N G * * *


* * 10 jaar Zone 5300! * *

+ + + Bart Chabot neemt feestelijke, dubbeldikke jubileumeditie in ontvangst op woensdag 6 oktober in Off-Corso + + +


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zone 5300, tijdschrift voor Strips, Cultuur & Curiosa jubileert in oktober 2004. Het is dan precies tien jaar geleden dat het eerste nummer van dit eigenwijze blad in de Nederlandse en Vlaamse winkels lag.

Om dat te vieren brengt Zone 5300 een dubbeldikke, 104 pagina's tellende jubileumeditie uit, met daarin een fraaie en gevarieerde selectie van het beste jonge Nederlandse en Vlaamse strip- en illustratietalent van dit moment, onder het motto 'Zone 5300 laat de jonge honden los!'. Daarmee bevestigt Zone 5300 zijn reputatie als het gaat om het onder de aandacht brengen van relatief onbekende auteurs bij een groter publiek. Tien jaar geleden waren het -inmiddels gevestigde- namen als Gummbah, Erik Kriek, Matthias Giesen, Jeroen de Leijer en Maaike Hartjes die op die manier hun carrière een flink handje geholpen zagen. Nu is het de beurt aan jonge honden als Simon Spruyt, Niels Kalk, Nozzman, Judith Vanistendael en Alice. En dat is nog maar het topje van de ijsberg!

Deze dubbeldikke jubileumeditie wordt op woensdag 6 oktober aangeboden aan dichter/schrijver Bart Chabot in Off-Corso, in Zone 5300's thuisbasis Rotterdam. Chabot, die zelf ook een jubileum te vieren heeft (hij werd vorige week vijftig), is een van de grootste fans van Zone 5300, en maakt tevens deel uit van Zone 5300's Comité van Aanbeveling.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd tot het bijwonen van deze feestelijke presentatie, die van 16.00 tot 19.00 uur duurt. De muziek zal verzorgd worden door deejay-de-luxe Pieter M. Dorrenboom, voor verdere verhoging van de sfeer rekenen wij op uw aanwezigheid! En er is natuurlijk uitgebreid gelegenheid om onder het genot van een drankje eens met de redactie van Zone 5300 of de auteurs van gedachten te wisselen.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Gelieve voor dinsdag 5 oktober deze strook terug te mailen naar blad@zone5300.nl:


* Ja, ik ben aanwezig bij de feestelijke presentatie en neem zo'n schitterend jubileumnummer mee naar huis
* Nee, ik kan helaas niet aanwezig zijn maar stel prijs op toezending van een recensie-exemplaar. Dat kunt u sturen naar (naam, adres, woonplaats)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Feestelijke presentatie jubileumeditie Zone 5300, woensdag 6 oktober van 16.00 - 19.00 uur. Locatie: Off-Corso, Kruiskade 22, 3012 EH Rotterdam, op tien minuten lopen van het Centraal Station. http://www.off-corso.nl/2002/index.php
Zie voor de route http://www.off-corso.nl/2002/about/routing/routing.html

De jubileumeditie van Zone 5300 is 104 pagina's dik, kost EUR 5,95 en is vanaf 7 oktober te krijgen in de beter gesorteerde boekhandel en stripspeciaalzaak, of te bestellen via www.zone5300.nl

Voor meer informatie over Zone 5300 of deze jubileumeditie, beeldmateriaal en interviewaanvragen met redactie of auteurs kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Tonio van Vugt: 010 - 478 36 45
of blad@zone5300.nl

---
j-p