Provincie Zuid-Holland

Europa

Gebiedsprogramma's

Inloopbijeenkomst Definitief Ontwerp N 219 Omleiding Zevenhuizen 30 September 2004

Inloopbijeenkomst Definitief Ontwerp N 219 Omleiding Zevenhuizen

Op woensdag 6 oktober vindt in het gemeentehuis van Zevenhuizen Moerkapelle een inloopbijeenkomst over het Definitief Ontwerp N 219 Omleiding Zevenhuizen plaats. Het plan gaat over de verlegging van de N 219 buiten Zevenhuizen om en de realisatie van een nieuwe aansluiting van de N 219 op de A12, waarbij de huidige aansluitingen N 219 en N 456/N 453 komen te vervallen. Tijdens de bijeenkomst zullen medewerkers van de Provincie Zuid-Holland, het ingenieursbureau Tauw en van de gemeenten Zevenhuizen-Moerkapelle en Waddinxveen het plan nader toelichten en vragen beantwoorden.

De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 17.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur in de Raadszaal van het gemeentehuis van Zevenhuizen-Moerkappelle (Dorpsstraat 89 te Zevenhuizen). Belangstellenden kunnen het Definitief Ontwerp bekijken en vragen stellen. Ook is het mogelijk schriftelijk te reageren via de daarvoor aanwezige reactieformulieren.

De N 219 loopt momenteel dwars door de dorpskern van Zevenhuizen. Deze situatie leidt tot grote leefbaarheidproblemen in het dorp. Door de bouw van de VINEX wijk Nesselande zal de verkeersintensiteit op de N 219 verder toenemen.
Doordat Rijkswaterstaat het project "A12 vernieuwd op weg" heeft opgepakt is er een mogelijkheid ontstaan om een wezenlijke verbetering in de lokale verkeersstructuur aan te brengen.
Het plan voorziet in de aanleg van plusstroken tussen Zoetermeer en Gouda en maakt het mogelijk de twee bestaande en verouderde aansluitingen Zevenhuizen en Waddinxveen te vervangen door één moderne nieuwe aansluiting Zevenhuizen/Waddinxveen. Hierop moet de omleiding Zevenhuizen aansluiten.

Het Definitief Ontwerp ligt vanaf 6 oktober 2004 gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis van Zevenhuizen-Moerkapelle.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22