Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Bijeenkomst ruimtelijk ontwerp Moerdijkse Hoek

De provincie Noord-Brabant houdt op woensdag 6 oktober een bijeenkomst over het ruimtelijk ontwerp van het toekomstige bedrijventerrein Moerdijkse Hoek. De provincie hoopt dat veel omwonenden de bijeenkomst bijwonen en meedenken over het ruimtelijk ontwerp. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in het gemeentehuis van Moerdijk in Zevenbergen en duurt tot 22.00 uur.

De provincie werkt het ontwerp van Moerdijkse Hoek uit in nauw overleg met de West-Brabantse gemeenten en maatschappelijke organisaties. Bovendien wil de provincie graag van bewoners uit de omgeving weten welke wensen er leven ten aanzien van de inrichting van het terrein. De aanwezigen kunnen dan ook in werkgroepen de verschillende facetten van het ontwerp bespreken.

De provincie Noord-Brabant werkt aan de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein van 600 hectare bruto in het gebied tussen en langs de snelwegen A16 en A17 in de gemeente Moerdijk. Het bedrijventerrein is specifiek bedoeld voor grootschalige transport- en productiebedrijven.
De provincie werkt op dit moment aan het ruimtelijk ontwerp voor het bedrijventerrein. De planning is erop gericht om dit medio 2005 door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant definitief vast te laten stellen.
Parallel aan het maken van het ruimtelijk ontwerp, wordt een milieu-effectrapport opgesteld en een Gezondheids Effect Screening (GES) uitgevoerd. Verschillende varianten voor het terrein worden daarmee onderzocht op hun gevolgen voor milieu en leefbaarheid.




Provincie Noord-Brabant