Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 oktober 2004, no. 242

Oktober: jeugdmaand Sportcomplex Eindhoven - Noord

Jongeren kunnen in de maand oktober hun hart ophalen op Sportcomplex Eindhoven - Noord. Er vinden twee originele evenementen plaats, waarvan één een landelijke primeur is. Op 6 oktober 2004 start het project New Tenniskids voor de jeugd 6 - 12 jaar met het Chiquita Kids Streettennis - toernooi. Het toernooi wordt van 14.00-16.00 uur gehouden op het parkeerterrein van het sportpark Woensel. Paul Haarhuis komt speciale tennistips geven.
Vervolgens zal in de herfstvakantie op dinsdag 26 oktober a.s. de spannende jeugdactiviteit het 'Raadsel van Loch Ness' plaatsvinden met tal van leuke onderdelen.

Het project 'New Tenniskids' komt tot stand door een samenwerking tussen de KNLTB - de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond -, Sportcomplex Eindhoven - Noord, de tennisverenigingen Prinsejagt en Tegenbosch en het bedrijf TennisEvents van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Op een aantal basisscholen in Woensel kunnen leerlingen via de inzet van een tennispakket én begeleiding kennismaken met de tennissport. Daarnaast worden activiteiten en proeflessen georganiseerd bij de twee tennisverenigingen die gebruik maken van de tennisaccommodaties op Sportcomplex Eindhoven - Noord. Het project duurt vooralsnog een jaar, seizoen 2004 -2005, en zal bij voldoende belangstelling worden uitgezet in de regio Eindhoven.

In de herfstvakantie komen de 6 - 12 jarigen weer goed aan bod tijdens het 'Raadsel van Loch Ness. Op dinsdag 26 oktober 2004 van 13.00 - 17.30 uur kunnen jongens en meisjes meedoen aan een energieke middag in Schotse sferen. Het programma omvat een speurtocht met allerlei hindernissen onderweg (de Highland Games), overheerlijke High Tea en zwemmen in het meer van Loch Ness. Daarbij is het oppassen geblazen voor het monster! Inschrijven vóór 21 oktober 2004 aan de kassa van het Ir. Ottenbad. Deelname: 7,50 p.p.

De Eindhovense jeugd kan op Sportcomplex Eindhoven - Noord dagelijks op vele manieren actief bezig zijn. Er is een zeer brede activiteitenkeuze, ook bij sportverenigingen en sportondernemers. Het programma Naschoolse activiteiten draait inmiddels weer op volle toeren. Sportcomplex Eindhoven - Noord besteedt samen met haar partners, zon 40 sportverenigingen en een tiental onafhankelijke sportondernemers, veel aandacht aan sportdeelname door de jeugd. Een manier van vrijetijdsbesteding die wordt gepropagandeerd onder het motto: het is leuk, je blijft fit, en je leert respectvol met elkaar en je omgeving omgaan

© 2004 Gemeente Eindhoven