Gemeente Ede

Nummer 204 / Ede, 4 oktober 2004

Woensdagmorgen ook bezoek aan Wereldwinkel in Ede en Lunteren

Burgemeester leest voor bij kleuters Panta Rhei

De kleuters van de basisschool Panta Rhei aan de Palmendreef in Ede krijgen op woensdag 6 oktober burgemeester R.C. Robbertsen op bezoek. Bij gelegenheid van de start van de Kinderboekenweek leest de burgemeester s morgens aan het begin van de schooltijd een verhaal voor. Daarna gaat de heer Robbertsen op werkbezoek bij de vestigingen in Ede en Lunteren van de Wereldwinkel.

De directie van de basisschool Panta Rhei verwacht dat de kleuters in de ban van de boekenweek komen als burgemeester hen voorleest. De heer Robbertsen heeft daarvoor een verhaal uit een prentenboek gekozen. Zijn gehoor in het speellokaal van de school in de wijk Rietkampen zal bestaan uit circa 100 kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar.

Wereldwinkel
Het werkbezoek van burgemeester Robbertsen aan de Wereldwinkel aan Maandereind 38 in Ede, eveneens op 6 oktober, begint om 9.30 uur. Voorzitter N. Gerritsen, winkelcoördinator F. van Ofwegen en enkele medewerksters zullen informeren over de vernieuwde huisvesting, de werkwijze en de plannen van deze vrijwilligersorganisatie. Zoals bekend is de Wereldwinkel in Ede sinds mei 2000 aan het Maandereind gevestigd en vond afgelopen zaterdag de heropening plaats door wethouder R. Kremers. De Wereldwinkel is op woensdag open van 9.30 tot 17.30 uur.

Woensdagmorgen vanaf 10.45 uur wil de heer Robbertsen een aantal vrijwilligers van de Wereldwinkel in Lunteren ontmoeten. Dat zijn onder meer voorzitter L. Boter, inkoper mevrouw H. Hassink en secretaris J. Moret. Misschien komen er op die tijd ook klanten. De Wereldwinkel Lunteren is sinds maart 2000 aan de Dorpsstraat 113 gevestigd. Eerder was de organisatie actief vanuit een garage op een achteraf gelegen lokatie.

---