Politie Friesland

Politieberichten van 05/10 (13.00 uur) t/m 06/10 (07.00 uur)

Fryslân 06-10-2004 - Voor vragen of meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Marrum: aanrijding met letsel
Dinsdag rond 09.40 uur is bij een aanrijding op de kruising van de Ljouwerterdyk en de Botniaweg is een 50-jarige automobiliste uit Marrum gewond geraakt. Bij de aanrijding waren drie personenautos, een vrachtwagen en een bestelauto betrokken. De vrouw reed op de Ljouwerterdyk kwam vanuit de richting Ferwert en wilde linksaf de Botniaweg inslaan. Van rechts voor deze bestuurster komt een vrachtwagen aanrijden die volgens getuigen voorrang neemt en linksaf de Ljouwerterdyk op rijdt in de richting van Ferwert. Nadat de vrachtwagen is gepasseerd verleent de automobiliste uit Marrum voorrang aan twee haar tegemoetkomende autos die ook op de Ljouwerterdyk rijden. Hierna wil een 32-jarige bestuurder van een bestelbus uit Marrum vanaf de Botniaweg uit de richting Marrum de Ljouwerterdyk oprijden.
Hierbij ziet hij te laat dat de automobiliste uit Marrum stilstaat op de rijbaan. Hierdoor ontstaat een botsing, waarbij de auto van de vrouw begint te tollen en in botsing komt met een zojuist gepasseerde 21-jarige automobilist uit Blije. Tijdens deze botsing vliegen de brokstukken door de lucht, waardoor een 35-jarige automobilist uit Beetgumermolen schade oploopt. De automobiliste uit Marrum is door de brandweer uit haar voertuig gehaald. Zij is per ambulance met een hersenschudding naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht.

Drachten: verdachte aangehouden
De politie heeft dinsdag rond 18.00 uur een 47-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had in een winkel aan de Middelwyk dierenvoer gestolen. De man werd in de winkel aangehouden door winkelpersoneel.

Zweins: verkeerscontrole
De politie heeft dinsdag tussen 13.45 uur en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Rijksstraatweg. In totaal werden 27 automobilisten gecontroleerd. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat de APK was verlopen.

Harlingen: aanrijding met letsel
Een 29-jarige automobiliste uit Herbaijum is dinsdag rond 18.20 uur gewond geraakt bij een eenzijidge aanrijding aan de Willemskade. De vrouw was tegen een betonnen muur gereden en kon zich niets herinneren van het ongeluk. De muur staat links van de weg. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. De vrouw is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Oosterwolde: rijden onder invloed
De politie heeft dinsdag rond 23.40 uur aan de Prakkenlaan een 25-jarige automobilist uit Oosterwolde gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 545 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt.

Harlingen: rijden onder invloed
De politie heeft dinsdag rond 23.40 uur aan de Noorderhaven een 19-jarige automobilist uit Rotterdam gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 530 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.