Ingezonden persbericht


6 oktober 2004

Doede Vierstra vertrekt bij
Friesland Foods
Meppel ­ D.G. Vierstra (45) vertrekt als lid van de concerndirectie bij Koninklijke Friesland Foods N.V. Doede Vierstra vervulde deze functie sinds 2000.

Vierstra heeft per 1 januari 2005 de functie aanvaard van Chief Financial Officer bij Royal Wessanen nv.

De raad van commissarissen en de concerndirectie van Royal Friesland Foods danken Doede Vierstra voor zijn inzet en collegialiteit en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan. De raad van commissarissen en de concerndirectie beraden zich over de opvolging van Vierstra.

Royal Friesland Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, West- Afrika en Zuidoost-Azië is Royal Friesland Foods sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,6 miljard euro. In totaal zijn 18.000 medewerkers in dienst waarvan 12.500 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Appelsientje, Bonnet, Chocomel/ Cécemel, Completa, CoolBest, Debic, DubbelFrisss, Dutch Lady, Extran, Frico, Friso, Foremost, Friesche Vlag, Frisian Flag, Fristi, Milli, NoyNoy, Peak, Pöttyös Túró Rudi, Rainbow en Taksi.