Openbaar Ministerie

Persberichten
6 oktober 2004

Verdachte zaak Beatrixpark langer vast

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag de gevangenhouding van een 25-jarige Rotterdammer, die onder andere verdacht wordt van de moord op de 10-jarige Nienke Kleiss, met dertig dagen verlengd. De man zat al vast op verdenking van twee zedenmisdrijven. Dinsdag is aan het bevel voorlopige hechtenis de moord op Nienke Kleiss en de poging moord op haar destijds 11-jarige vriendje toegevoegd.

Daarmee zit de Rotterdammer nu ook vast voor de gebeurtenissen in het Schiedamse Beatrixpark op 22 juni 2000. Hij is daarover het afgelopen weekeinde gehoord. Inmiddels heeft hij een bekennende verklaring afgelegd, en die heeft hij dinsdag voor de rechter-commissaris en de raadkamer herhaald.

Het onderzoek naar de moord op Nienke en de poging moord op haar vriendje werd eind augustus heropend nadat de 25-jarige man tijdens verhoor over de andere zedenmisdrijven plotseling de feiten in het Beatrixpark bekende. Hij wilde er daarna niet meer over praten. Naar aanleiding van die eerste verklaring, besloot het Openbaar Ministerie tot een volledig, nieuw onderzoek naar de moord op Nienke en de mishandeling van haar vriendje. Dat onderzoek wordt voortgezet.

In een later stadium zal het Openbaar Ministerie besluiten welke actie het gaat ondernemen met betrekking tot de 35-jarige Vlaardinger die inmiddels onherroepelijk veroordeeld is voor de feiten uit 2000.