Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 06-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid.

Teveel op

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 oktober werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 00.50 uur werd een 41-jarige automobilist uit Amersfoort op de Hugo de Grootlaan aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 425 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op dinsdag 5 oktober werden twee winkeldieven aangehouden.

Rond 10.45 uur werd bij een winkel op de Puntenburgerlaan een verdachte, een 51-jarige man uit Amersfoort, aangehouden voor de diefstal van twee sixpacks bier. Hij werd even later overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 16.30 uur werd bij een winkel aan het Sint Jorisplein een 30-jarige vrouw uit Amersfoort betrapt bij de diefstal van een drietal dvds. Zij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Ook tegen haar is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.

Roodlichtcontrole

LEUSDEN De politie heeft op dinsdag 5 oktober van 13.30 uur tot 15.15 uur op de Heiligenbergerweg en de Lockhorsterweg een roodlichtcontrole gehouden.

Dit naar aanleiding van klachten dat daar veel door fietsende scholieren door rood licht verkeerslicht werd gereden. Zesendertig fietsers en bromfietsers werden bekeurd omdat zij het rode licht negeerden.

Grote bromfietscontrole

AMERSFOORT / HOOGLAND De politie heeft op dinsdag 5 oktober van 13.30 uur tot 21.00 uur met het scooterteam op diverse plaatsen een brom- en snorfietscontrole gehouden.

In totaal werden 81 brom- en snorfietsen aan een uitgebreide controle onderworpen. Daarbij werden 85 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor: teveel vermogen (45), niet dragen van een helm (9), teveel geluid (7), geen gele /oranje plaat (3) en geen goed werkende remmen (3). Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat het framenummer vermoedelijk was vervalst.