Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 41 / 2004)

logo bericht uit maastricht

Afbeelding
Boschpoort beter bereikbaar

De wijk Boschpoort is tijdens piekmomenten in het verkeer moeilijk bereikbaar. Om hier iets aan te doen wordt op de Bosscherweg een stoplicht verplaatst. Op een aantal kruispunten wordt de verkeersregelinstallatie aangepast. De werkzaamheden beginnen in week 44, in week 46 is alles klaar.

dotline

Afbeelding
Gemeenteraad stelt burgerinitiatief vast

De gemeenteraad heeft de Verordening Burgerinitiatief Maastricht vastgesteld. Hierdoor krijgen burgers de mogelijkheid om een onderwerp op de agenda van de raad te plaatsen. De verordening ligt de komende zes weken ter inzage bij het GemeenteLoket.

dotline

Afbeelding
Straatnamencommissie voortaan openbaar

De vergaderingen van de Straatnamencommissie van de gemeente Maastricht zijn voortaan openbaar. De commissie brengt advies uit over het benoemen, wijzigen en vaststellen van nieuwe straatnamen. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op 19 oktober om 15.00 uur in de conferentiekamer van Stadskantoor Maastricht I.

> Vernieuw uw rijbewijs op tijd
> Op reis met de Nederlandse Identiteitskaart
> Fietsroutes krijgen rode asfaltlaag
> Nieuwe inspraakverordening
> Afvoer en vernietiging opgeslagen inboedels
> Saneringsregeling Wet bodembescherming
> Bekendmakingen 6 oktober 2004

Boschpoort beter bereikbaar

Afbeelding De wijk Boschpoort is tijdens piekmomenten in het verkeer moeilijk bereikbaar. Om de bereikbaarheid van en naar de wijk te verbeteren wordt het stoplicht op de Bosscherweg verplaatst. Een het stoplicht treedt in werking als het op de ring te druk wordt.

Het stoplicht komt nu ter hoogte van de splitsing Bosscherweg - Oude Smeermaeserweg. Hierdoor wordt het verkeer vanuit Smeermaas buiten de bebouwde kom tegengehouden zodat bewoners van Boschpoort en het openbaar vervoer gemakkelijk de wijk in en uit kunnen.

Ook wordt de verkeersregelinstallatie aangepast op de kruispunten Viaductweg - Willem Alexanderweg en Bosscherweg - Fransensingel - Boschstraat. Met behulp van de verkeerscentrale wordt aan de hand van de actuele wegsituatie bepaald op welk moment het doseerpunt in werking moet treden. Met de werkzaamheden wordt in week 44 gestart, maar het systeem werkt pas als ook de verkeerscentrale klaar is. Volgens planning is dit week 46.


Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel