Gemeente Westerveld

6-10-2004
Scherpere maatregelen voor paaltjes en keien in bermen De gemeente gaat vanaf 1 november bekijken of paaltjes, keien en borden die in bermen zijn neergezet door bewoners, geen schade opleveren bij maaien of voor de verkeersveiligheid. De bermen zijn eigendom van de gemeente en de paaltjes en keien zijn vaak zonder toestemming geplaatst.

Schade
Door begroeiing zijn de keien en paaltjes na verloop van tijd niet meer zichtbaar en verliezen ze de functie waarvoor ze aangebracht zijn. De kans op het ontstaan van schade aan materieel van derden wordt hierdoor steeds groter. Bij maaiwerkzaamheden aan gemeentelijke bermen is er om deze reden ook al diverse malen schade opgetreden aan de machines. De plaatsing van voorwerpen brengt in een aantal gevallen zelfs de verkeersveiligheid in gevaar.

Verwijderen
Omdat de gemeente zich verantwoordelijk voelt voor al het materiaal in de berm, wordt met ingang van 1 november 2004 -waar nodig- illegaal aangebracht materiaal verwijderd. Ook bij paaltjes, keien en borden die geplaatst zijn met toestemming, wordt gekeken of ze nog voldoen aan de verkeersveiligheid en het onderhoudswerk niet belemmeren. Als ze nu toch teveel overlast veroorzaken, krijgt de bewoner die het materiaal in de berm heeft aangebracht, bericht. De bewoner krijgt vervolgens het verzoek, om het voorwerp binnen één jaar na onze melding te verwijderen.