Federale regering Belgie


Jarige Ombudsdienst Pensioenen steeds op zoek naar grotere bekendheid (2004-10-06)

De Ombudsmannen voor de Pensioenen lanceren op 6 oktober 2004 opnieuw een informatiecampagne om de Ombudsdienst Pensioenen nog beter bekend te maken bij de (toekomstige) gepensioneerden.

De federale Ombudsdienst Pensioenen bestaat 5 jaar. In die vijf jaar heeft hij meer dan 8000 mensen geholpen. Dat neemt niet weg dat er nog steeds mensen met pensioenproblemen de weg naar de Ombudsdienst niet vinden.

Daarom lanceren de Ombudsmannen voor de Pensioenen op 6 oktober 2004 opnieuw een informatiecampagne om de Ombudsdienst Pensioenen nog beter bekend te maken bij de (toekomstige) gepensioneerden.

Bijna drie miljoen mensen krijgen maandelijks een wettelijk pensioen van één of meer Belgische pensioendiensten. Het publiek verandert voortdurend. Elk jaar komen er nieuwe gepensioneerden bij. Bij dergelijke aantallen is het bijna onvermijdelijk dat er voor een deel van de gepensioneerden af en toe iets misloopt: fouten, vertragingen, gebrekkige informatie, onzorgvuldigheid, onbehoorlijk bestuur, .

De Ombudsdienst Pensioenen bemiddelt om die tekortkomingen ongedaan te maken.

Voor een doeltreffende werking is het belangrijk dat de Ombudsdienst Pensioenen zich steeds opnieuw bekend maakt. Niet alleen de gepensioneerden maar alle burgers moeten weten dat er een federale Ombudsdienst bestaat die pensioenproblemen helpt oplossen en, in brede zin, voorkomen.

Om de bekendheid te verhogen, voeren de Ombudsmannen voor de Pensioenen, Guido Schuermans (N) en Jean Marie Hannesse (F), in samenwerking met de FOD Kanselarij van de Eerste Minister, DG Externe Communicatie, een doelgerichte informatiecampagne. Tussen 6 oktober en 2 december 2004 zullen in de pers die vooral door senioren gelezen wordt advertenties verschijnen. De advertenties verwijzen naar de informatiefolder die in alle Belgische postkantoren verspreid wordt. Deze folder maakt potentiële klagers wegwijs in de werking en de spelregels van de Ombudsdienst Pensioenen.

Uitgebreide informatie over de dienstverlening van de Ombudsmannen en de jaarverslagen van de Ombudsdienst Pensioenen vindt men op de website van de Ombudsdienst, www.ombudsmanpensioenen.be.