Gemeente Enkhuizen

week 39: Vernieuwing model Pas-65

De Pas-65 is een kaart waarmee de houder ervan kan aantonen dat hij of zij de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt. Een veel voorkomend misverstand is dat deze kaart (de kaart op zich) recht geeft op verschillende kortingen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de leeftijd aan te tonen met een paspoort, een Nederlands identiteitskaart of een rijbewijs, maar voor velen is een Pas-65 handiger en minder risicovol.

Nieuw model

Ondanks dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft gesproken over een eventuele opheffing van de Pas-65, hebben zij besloten het model van de kaart te wijzigen. De huidige grootte wordt door de gebruikers als onprettig ervaren omdat het niet in een portemonnee past. Ook de landelijke ouderenverenigingen hebben hierover opmerkingen gemaakt richting het ministerie van VWS.

Gebruiksvriendelijk

Het nieuwe model krijgt de grootte van een creditcard/bankpas. Hierdoor wordt het gebruiksvriendelijker en beter op te bergen. Eind dit jaar wordt de wijziging doorgevoerd. De definitieve datum van wijziging en invoer, en de kosten van het nieuwe model zijn nog niet bekend. Wanneer de nieuwe Pas-65 wordt ingevoerd blijft ook het oude model nog geldig. U hoeft dus niet voor vervanging naar het stadskantoor te komen. Uiteraard houden wij u via het Gemeentenieuws op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Datum laatst gewijzigd: 5/10/2004