Ingezonden persbericht


Siebel Systems rapporteert voorlopige resultaten over het derde kwartaal

Siebel Systems heeft de voorlopige resultaten over het derde kwartaal, geëindigd op 30 september 2004, bekend gemaakt. Het bedrijf verwacht dat de totale omzet voor het derde kwartaal $ 315 tot $ 317 miljoen zal bedragen, met omzet uit licenties tussen $ 104 en $ 105 miljoen.

Tijdens de formele bekendmaking van de financiële resultaten over het derde kwartaal op 20 oktober zal Siebel Systems tevens een verwachting voor de financiële resultaten voor het vierde kwartaal bekend maken. De webcast van deze bekendmaking zal vanaf 20 oktober 23.00 uur te vinden zijn op www.siebel.com/investor.
Meer informatie vindt u in onderstaand persbericht.

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Text 100.

Met vriendelijke groet,

Karin Schop
Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31 20 5304347
E-mail: karins@text100.nl


---

---------


- PERSBERICHT -

Siebel Systems rapporteert voorlopige financiële resultaten over derde kwartaal van 2004

Omzet uit licenties neemt met 10 procent toe, operationele winst groeit 500 procent

SAN MATEO, Calif. - 6 oktober 2004 - Siebel Systems heeft de voorlopige financiële resultaten over het derde kwartaal van 2004 gepubliceerd. Deze liggen boven de verwachtingen van financieel analisten.

Het bedrijf verwacht een totale omzet over het derde kwartaal van 2004 ter grootte van circa 315 tot 317 miljoen dollar. De gezamenlijke financieel analisten hebben in consensus aangegeven dat zij een totale omzet voor het derde kwartaal van 2004 verwachten van 306 miljoen dollar. De door Siebel Systems verwachte omzet betekent een groei van 5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2004. Siebel Systems verwacht dat de omzet uit licentieovereenkomsten zal uitkomen op een bedrag tussen 104 en 105 miljoen dollar, een groei met 10 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2004. Financieel analisten hebben in consensus aangegeven dat zij een omzet uit licenties verwachten van 96 miljoen dollar. Omzet uit onderhoud komt naar verwachting uit op 118 miljoen dollar, een toename met 3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2004. Financieel analisten verwachten in consensus ten aanzien van onderhoud een omzet van 115 miljoen dollar over het derde kwartaal van 2004. Omzet uit services en andere diensten komen naar verwachting uit op 94 miljoen dollar, een groei van 1 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2004. Financieel analisten hebben in consensus eenzelfde verwachting uitgesproken. Daarnaast zal de omzet uit OnDemand-producten in het derde kwartaal van 2004 ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar naar verwachting groeien met meer dan 30 procent.

De marge en de operationele winst over het derde kwartaal van 2004 komen naar verwachting uit op 7,5 tot 8,5 procent en 24 tot 26 miljoen dollar. Financieel analisten houden in consensus rekening met 6,7 procent en 20 miljoen dollar. De verwachte marge en operationele winst over het derde kwartaal liggen een factor vijf hoger dan in het tweede kwartaal van 2004. De winst voor belasting komt naar verwachting uit op 36 tot 38 miljoen dollar, een verbetering met 165 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2004. De marge, operationele winst en winst voor belasting is inclusief de negatieve impact van circa 11 miljoen dollar in de vorm van herstructureringskosten en andere eenmalige posten in het derde kwartaal van 2004 en 6 miljoen dollar voor de aanschaf van reeds in ontwikkeling zijnde producten gedurende het tweede kwartaal van 2004.

De positie van Siebel Systems ten aanzien van cash, cashequivalenten en korte termijn-investeringen bedraagt per 30 september 2004 naar verwachting 2,15 miljard dollar. Dat betekent dat in het derde kwartaal van 2004 30 miljoen dollar aan cash is gegenereerd.

Op dit moment kan Siebel Systems zich vinden in de consensus van de verwachtingen van de financieel analisten ten aanzien van het vierde kwartaal van 2004. Tijdens de formele bekendmaking van de financiële resultaten over het derde kwartaal op 20 oktober zal Siebel Systems tevens een verwachting voor de financiële resultaten voor het vierde kwartaal bekend maken. De webcast van deze bekendmaking zal vanaf 20 oktober 14.00 uur PST te vinden zijn op www.siebel.com/investor.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4.000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl.

© 1990-2004 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000