Ingezonden persbericht


SAP biedt brancheoplossing voor groothandels en distributeurs

's-Hertogenbosch, 6 oktober 2004 - SAP brengt SAP for Wholesale Distribution op de markt. Deze nieuwe brancheoplossing bestaat uit de core enterprise software van SAP, aangevuld met nieuwe maatwerkapplicaties. De oplossing voor groothandels en distributeurs ondersteunt bij consolidatie, regulatie en realisatie van klantentrouw en serviceniveau.

De markt voor groothandel en distributie is in beweging. Groothandels en distributeurs hebben te maken met consolidatie, slinkende marges, kosten onder druk en nieuwe spelers, zoals logistieke dienstverleners. Zij besteden hun core business uit, gaan extra diensten aanbieden en passen hun bedrijfsmodellen aan. Hierdoor is de IT-infrastructuur een kritische factor geworden. Met SAP for Wholesale Distribution beschikken zij over een modulaire oplossing waarmee zij stap voor stap bedrijfsapplicaties kunnen invoeren. Het resultaat is een schaalbare IT-infrastructuur die het mogelijk maakt snel en efficiënt te reageren op nieuwe mogelijkheden.

SAP for Wholesale Distribution bestaat uit basiscomponenten van mySAP Business Suite, aangevuld met nieuwe verticale functionaliteit voor het ondersteunen van nieuwe bedrijfsmodellen op elk niveau van de organisatie. De oplossing verbetert de dagelijkse processen van 'procure-to-pay' en 'order-to-cash' met nieuwe, specifieke functionaliteit voor inkooporders, magazijnbeheer en voorraadoptimalisatie, levering direct uit de winkel en handel. De oplossing biedt mogelijkheden op het gebied van marketing, logistiek en financiën die groothandels en distributeurs in staat stellen extra diensten te leveren, zoals loyalty management, 'labeling' en gecentraliseerde facturering. Ook kunnen zij uitgebreide analyses maken van de winstgevendheid, om zo de activiteiten binnen de gehele toeleveringsketen te stroomlijnen.

SAP for Wholesale Distribution is gebaseerd op het SAP NetWeaver platform. Dit maakt het mogelijk complexe systeemlandschappen te integreren, masterdata beter te beheren en samenwerking te stroomlijnen. Met het open platform van SAP kunnen groothandels en distributeurs hun bedrijfsmodellen en -strategie snel aanpassen aan veranderingen in de markt en kunnen ze nieuwe technologieën, zoals RFID (radio frequency identification), snel implementeren.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel meer dan 25 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 23.400 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 79.800. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands.



Ingezonden persbericht