Politie Limburg-Noord

16 winkeldieven aangehouden

Datum: 06-10-2004 Tijd bericht: 11:12 Plaats: Limburg-Noord

De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal 16 personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zes verdachten werden in verzekering gesteld, vier verdachten werden doorverwezen naar bureau HALT, en zes zaken werden afgehandeld met toepassing van snelrecht. Disctrict Venlo
In Venlo zijn de afgelopen week 8 aanhoudingen verricht, 3 personen werden in verzekering gesteld en 5 zaken werden afgehandeld met toepassing van snelrecht.

In een winkel aan de Straelseweg is woensdagochtend een 40-jarige vrouw uit Venlo aangehouden. Het winkelpersoneel zag de vrouw artikelen in haar jaszak steken. Toen ze door had dat ze in de gaten werd gehouden, gooide zij de spullen snel weer in een schap. De vrouw heeft een winkelverbod van 24 maanden gekregen en de zaak is verder door de politie via snelrecht afgehandeld.

In een winkel in de Lomstraat is woensdag een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij had getracht een jas, gewikkeld in haar eigen jas, mee naar buiten te nemen, zonder deze te betalen. De vrouw is geen onbekende van de politie en is in verzekering gesteld.

In een winkel aan de Straelseweg is woensdagavond een 41-jarige vrouw uit Duitsland aangehouden. Zij had een aantal ansichtkaarten in haar broekzak gestoken en passeerde hiermee de kassa zonder ze te betalen. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

In een winkel aan de Geldersepoort is donderdag een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte man zou een slof sigaretten hebben gestolen. De verdachte bleek geen onbekende te zijn van de politie en is in verzekering gesteld.

In een supermarkt aan de Straelseweg is donderdagmiddag een 33-jarige Venlose aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De Venlose had een tandenborstel en een haarborstel uit de verpakking gehaald en samen met wat groenten in een plastic zak naar buiten proberen te smokkelen. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

De politie heeft vrijdag een 28-jarige man uit Roermond op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De verdachte, die geen onbekende is van de politie, werd opgemerkt door twee surveillerende agenten toen hij zenuwachtig een winkel aan de Vleesstraat binnenging. Even later kwam de man de winkel uitrennen met een aantal doosjes parfum onder zijn jas. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

In een winkel aan de Nijmeegseweg is maandag een 24-jarige inwoner van Venlo aangehouden door een beveiligingsmedewerker. Hij zou een aantal spullen in de mouw van zijn jas hebben gestopt. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

In een winkel aan de Nijmeegseweg is maandag een 28-jarige man betrapt op winkeldiefstal. De verdachte had getracht een flesje parfum in zijn jas mee naar buiten te nemen, waarop het alarm van de winkel afging. Na het betalen van een boete van 125 euro is de man weer op vrije voeten gesteld.

Disctrict Roermond
In Roermond zijn de afgelopen week 3 aanhoudingen verricht, 2 personen werden in verzekering gesteld en 1 persoon werd overgedragen aan bureau HALT.

De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte had een tweetal discetteboxen ontvreemd uit een winkel aan de Sint Christoffelstraat en wilde buiten vluchten op een fiets. Toen de winkeleigenaar hem tegen probeerde te houden werd de man agressief. De politie heeft de man daarop in verzekering gesteld en hij zal worden voorgeleid.

In een warenhuis aan het Munsterplein is woensdag een 15-jarige inwoonster van Roermond betrapt op winkeldiefstal. Ze probeerde een armband mee te nemen zonder te betalen. Het meisje is doorverwezen naar bureau HALT.

In een winkel aan de Stadsweide is een 37-jarige Kroaat aangehouden. Hij zou een kostbaar kostuum gestolen hebben en dat hebben verstopt in een auto. De verdachte ontkende de diefstal en ging niet accoord met de afhandeling van de zaak via het betalen van een boete. Daarop werd de man aangehouden en is hij overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Disctrict Weert
In Weert zijn de afgelopen week 3 aanhoudingen verricht, 1 persoon werd in verzekering gesteld en 2 personen zijn overgedragen aan bureau HALT.

In een winkel aan de Muntpromenade zijn dinsdag twee inwoonsters van Weert betrapt op winkeldiefstal. De twee meisjes, 14 en 15 jaar oud, hadden sieraden meegenomen zonder deze te betalen en konden buiten de winkel worden aangehouden door de beveiliging. De meisjes zijn verhoord door de politie en zullen worden overgedragen aan bureu HALT.

De politie heeft woensdagochtend een 37-jarige man uit Elsloo aangehouden op verdenking van diefstal van een stereoset uit een winkel aan de Boermansstraat. De verdachte werd buiten de winkel staande gehouden door de bedrijfsleider en overgedragen aan de politie, waar hij niet onbekend bleek te zijn. De man zal worden voorgeleid aan justitie.

Disctrict Veray
In Venray zijn de afgelopen week 2 aanhoudingen verricht, 1 persoon werd doorverwezen naar bureau HALT en 1 zaak werd afgehandeld door middel van snelrecht.

In een winkel aan de Grotestraat is vrijdag een 39-jarige man uit Venray aangehouden. Hij had een zaklamp en twee pakjes batterijen proberen te stelen. De man is gehoord en de zaak is via snelrecht afgehandeld.

In een winkel aan De Bleek is maandag een 15-jarige jongen uit Oirlo aangehouden. De jongen stopte snoep en een blikje drank in zijn zak. Hij is overgedragen aan bureau HALT.