Ingezonden persbericht


EUROPESE INVESTERINGSBANK IN LUXEMBURG IMPLEMENTEERT SSL VPN-OPLOSSING VAN JUNIPER NETWORKS

Schiphol-Rijk, 6 oktober 2004 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) levert zijn Secure Socket Layer Virtual Private Network-oplossing (SSL VPN) aan de Europese Investeringsbank (EIB), gevestigd in Luxemburg. De bank gaat deze oplossing inzetten om veilig toegang te bieden tot het bedrijfsnetwerk. De Europese Investeringsbank is een financiële instelling die wordt gefinancierd door de lidstaten van de Europese Unie. De bank ondersteunt op non-profitbasis een breed scala van projecten in de hele wereld.

Het hoofdkantoor van de Europese Investeringsbank staat in Luxemburg. Daarnaast heeft de bank diverse vestigingen in en buiten Europa. Een groot aantal medewerkers, onder wie telewerkers, zakenreizigers en die in vestigingen, moet regelmatig toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Doordat de kosten van toegang via private netwerkverbindingen beduidend hoger zijn dan via het internet, stimuleert de Europese Investeringsbank de online benadering van het bedrijfsnetwerk. Dit vergroot echter de beveiligingsrisico's voor de netwerk-resources. Om die reden zocht de bank een oplossing voor veilige toegang op afstand. Hierbij wilde de instelling echter geen oplossing op basis van client-software voor iedere gebruiker afzonderlijk. Dit zou namelijk leiden tot complex beheer en bovendien kostbaar zijn. De browsergebaseerde Juniper Networks NetScreen Secure Access SSL VPN-producten zijn zeer schaalbaar en eenvoudig te beheren, kosteneffectief en voorzien van een brede functionaliteit.

Afhankelijk van de beveiligingsstatus van de laptop van de gebruiker biedt de Europese Investeringsbank gedifferentieerde toegang tot zijn applicaties en data via het internet. Dit zonder beveiligingsrisico's voor het bedrijfsnetwerk. De veilige remote toegang tot applicaties is inmiddels gerealiseerd. De bank verwacht binnen zes maanden na de uitrol van deze oplossing het gebruik van private netwerken aanzienlijk te hebben verlaagd. Dit zorgt voor grote kostenbesparingen.

De oplossing die Juniper aan de Europese Investeringsbank levert, bestaat uit een clusterpaar Juniper Networks Secure Access 3030 appliances. Deze functioneren als gateway voor een servergebaseerde, op maat gemaakte portal. Deze portal verbindt gebruikers op afstand met de juiste netwerk-resources. De oplossing van Juniper Networks ondersteunt nu tot 250 gelijktijdige SSL VPN-sessies. In lijn met de toekomstige groei is dit aantal eenvoudig uit te breiden. Op die manier garandeert de Europese Investeringsbank dat gebruikers op afstand altijd betrouwbare en veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk hebben.

Gareth Green, Vice-President Corporate Sales van Juniper Networks EMEA: "Met deze oplossing kan de Europese Investeringsbank blijven beschikken over een krachtige, centrale infrastructuur. Zelfs in een omgeving die gevoelig is voor beveiligingsrisico's en zonder af te doen aan de productiviteit van netwerkgebruikers."

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks verandert de netwerkbranche door klanten met hoogwaardige netwerk- en beveiligingsoplossingen concurrentievoordeel te bieden. Juniper Networks wil dat zijn klanten strategische waarde uit hun netwerken kunnen genereren. Tot de klanten behoren wereldwijde netwerkoperators, grote ondernemingen, overheidsorganisaties en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. De netwerk- en beveiligingsoplossingen komen tegemoet aan de complexe eisen op het gebied van de omvang, beveiliging en prestaties van de meest veeleisende netwerken in de gehele wereld.

Ingezonden persbericht