GameVillage opent online gameshop onder eigen naam

UTRECHT, 20041006 -- De populaire website over PC en videospellen GameVillage is afgelopen maand begonnen met de verkoop van spellen via internet. Onder de naam GameVillage Shop worden spellen aangeboden die geschikt zijn voor meerdere platforms.



De GameVillage Shop (www.gamevillageshop.nl) bestaat uit diverse rubrieken waarin de bezoeker een keuze kan maken voor een bepaald spel. Deze spellen zijn voorzien van een korte omschrijving en een foto van de box waarin het spel wordt geleverd.


Naast spellen voor de computer worden ook spellen voor de console aangeboden. Elke bezitter van een Playstation 2, Xbox, GameCube, GameBoy en / of N-Gage kan in één van de rubrieken een keuze maken voor de aankoop van een spel dat bij hem of haar past.


Voor de liefhebbers van een bepaald soort spellen is in de shop ook een onderverdeling naar genre aanwezig. Met rubrieken als "Puzzel", "Sport" en "Kinderen" is het maken van een goede keuze voor de aankoop van een spel al snel een stuk eenvoudiger.


Naast de spellen zelf kan in de shop ook hardware voor de spellen worden aangeschaft. Zo is het mogelijk te kiezen voor speciale speakersets, stuurwielen, controllers, netwerk adapters, spelcomputers en andere relevante hardware.


Elke week verschijnt op de voorpagina van de GameVillage Shop de "Game van de Week", een spel dat door GameVillage wordt aanbevolen. Deze week is het SEGA spel OutRun2 voor de Xbox spelcomputer "Game van de Week".


De bezorging van alle spellen en hardware is geheel gratis. De verzendkosten neemt GameVillage voor haar eigen rekening. Spellen die zijn besteld voor de verschijningsdatum worden zoveel als mogelijk geleverd op de datum dat ze ook in de gewone winkel zelf liggen.


Om de geïnteresseerde op de hoogte te houden is de GameVillage Shop ook een nieuwsbrief gestart. In deze gratis periodieke nieuwsbrief zal de abonnee op de hoogte worden gehouden van nieuwe spellen, speciale aanbiedingen en verlotingen van gratis spellen. De diverse acties worden door GameVillage zelf of in samenwerking met Nederlandse uitgevers gehouden. Het aanmelden als gratis abonnee op de nieuwsbrief van de GameVillage Shop geschiedt via de website van de shop.


Om de shop bekendheid te geven is GameVillage een campagne gestart op diverse websites. Op o.a. de Nationale Markt, WereldWijzer, Nationale Gaming Forums en SoftCity wordt de bezoeker op het bestaan van de shop gewezen. Als openingsactie verloot GameVillage een gratis spel naar keuze met maximale waarde van 70 euro onder de bestellingen die tot en met december zijn gedaan.


Over GameVillage

De gamesite GameVillage is een initiatief van het bedrijf ViopTo. GameVillage is onderverdeeld in drie segmenten, die ieder hun eigen doelgroep aanspreken. GameVillage Family richt zich op de zogenaamde mainstream gamer van elke leeftijd en spreekt de bezoeker aan zonder het gebruik van gaming jargon. GameVillage Kidsgames richt zich op ouders van kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar en behandelt (educatieve) spellen die voor deze kinderen geschikt zijn. GameVillage Elitegamer richt zich op de core gamer in de leeftijd van 16 tot en met 40 jaar met uitgebreide recensies, interviews, columns en het dagelijkse gamenieuws.