Politie Zaanstreek-waterland


ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Drie aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft vanmorgen een 30-jarige man uit Velserbroek aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij in de nacht van zondag op maandag tijdens de Assendelver kermis. Twee 27-jarige vrouwen uit Assendelft en Krommenie zouden zijn lastiggevallen door een 34-jarige man uit Assendelft. De man zou handtastelijk zijn geweest en er vielen over en weer klappen. Enige tijd later liepen de vrouwen met een 26-jarige vriend uit Wormerveer de man weer tegen het lijf. Er ontstond weer een handgemeen waarbij ook een 30-jarige man uit Velserbroek betrokken was. De mannen uit Assendelft en Wormerveer zijn direct na de vechtpartij al door de politie aangehouden en intussen al weer op vrije voeten. Kort voor de aanhouding zou de Assendelver een vrouw die hem wilde helpen nog geslagen hebben. Deze mishandeling is in het verhoor meegenomen. De man uit Velserbroek is na verhoor heengezonden.

18:56 05-OKT-04
VOLENDAM, EIKENLAAN
Vuurwerkgooier naar Halt
Twee bikers van de politie hebben een 13-jarige jongen betrapt die in het bezit was van 88 stuks vuurwerk. De jongen stond in een groepje op een trainingsveld en was als enige met vuurwerk in de weer. Het vuurwerk en de aansteker zijn ingeleverd en in overleg met de ouders gaat de jongeman naar bureau HALT.

16:56 05-OKT-04
WESTZAAN, PROVINCIALEWEG
Invalidenvoertuig te water
Een 81-jarige vrouw uit Zaandam kwam tot de ontdekking dat zij met haar invalidenvoertuig op de rijbaan reed voor het tegemoetkomende verkeer. Zij stuurde scherp naar links en reed over de bushalte, het fietspad en het grasveld het water in. Allen de voorkant van het voertuig kwam onder water te staan. Het voertuig is door de brandweer uit de sloot gehaald en de ambulance heeft de vrouw, die niet gewond bleek, naar huis gebracht.

14:12 06-OKT-04
ZAANDAM, ZOMERDIJK

Busje met gereedschap gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein is woensdagmiddag een wit Ford Transit busje gestolen. Op het busje is de naam van Bouwbedrijf De Haan aangebracht en op de kentekenplaten staat 07-BJ-VK.


---- --