Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 6 oktober 2004

Prijswinnaars Speelgoed van het Jaar 2004

Vandaag, woensdag 6 oktober, zijn de winnaars bekendgemaakt van het Speelgoed van het Jaar 2004. De 31ste uitreiking was in een Olympisch jaar en vond daarom plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De muzikale begeleiding op de feestelijke dag was van de vrolijke Funfare en Lange Frans en Baas B met een speelgoedrap.

De uitslag: Speelgoed van het Jaar 2004 in de leeftijdscategorie baby en peuter (0-4 jaar) is Little People Koninklijk Kasteel van Mattel; bij kleuter (4-6 jaar) is de winnaar V. Smile van Vtech; bij junior (6-8 jaar) Furrealfriends Panda van Hasbro; bij tiener (8-12 jaar) Meccano Design auto van Nikko Europe; en bij 12+ Sky Watcher van Nikko Europe. Opvallend was dat het publiek vooral voorkeur gaf aan technisch speelgoed.

Uitgebrachte stemmen: Consumenten konden in alle categorieën hun stem uitbrengen, maar mochten niet meer dan één artikel per leeftijdsgroep kiezen. Dit jaar overtrof het aantal stemmen via de site www.speelgoedvanhetjaar.nl opnieuw het aantal stemmen van vorig jaar. Er is opgeroepen tot stemmen via ansichtkaarten in de winkels, posters en RTV-spots. Ook was in winkels een in-store commercial te horen.

Doel verkiezing: De verkiezing Speelgoed van het Jaar wil de consument voorlichten over welk type speelgoed het beste aansluit bij de behoefte en ontwikkeling in een bepaalde leeftijdsfase en wat de kenmerken zijn van goed en verantwoord speelgoed. Ook is de verkiezing een middel om de consument te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op speelgoedgebied. De speelgoedbranche wil bovendien aandacht voor het feit dat speelgoed niet alleen iets voor kinderen is, maar dat ook volwassenen en ouderen er veel plezier aan kunnen beleven.

Op www.speelgoedvanhetjaar.nl zijn alle teksten (juryrapporten, informatie en persberichten) te vinden. Ook zijn er afbeeldingen te downloaden van de genomineerde artikelen en het vignet.

Contactpersonen The Publicity Company: Trix van Alphen en Margarétha Moerkerke

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: info@publicy.nl