Gemeente Leiden

Oplevering eerste woning Energiewijk Roomburg

Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde wethouder Ron Hillebrand vandaag de sleutel van de eerste op te leveren woning in de Energiewijk Roomburg aan de bewoners, de heer Huisman en mevrouw van Nieuwerkerk. Voor de deur van hun nieuwe woning namen de toekomstige bewoners de sleutel en felicitaties van de wethouder in ontvangst. Na afloop van het officiële gedeelte keerde het gezelschap terug naar de partytent aan de Minervalaan waar de toekomstige bewoners nader met elkaar kennis hebben gemaakt. De gemeente Leiden realiseert de nieuwe woonwijk Roomburg in samenwerking met bouwbedrijven ACL, Niersman, Du Prie en Van der Vorm.

De Energiewijk is het eerste deelgebied in Roomburg dat klaar is. De wijk bestaat uit 151 eengezinswoningen en drie woontorens met 114 luxe appartementen. Aan de Minervalaan in de Energiewijk is ruimte gereserveerd voor circa 19 woningen die de eigenaren naar eigen idee mogen vormgeven. Deze woningen krijgen het aanzicht van een singel.

Duurzaam
Roomburg wordt is duurzaam gebouwd, wat betekent dat het milieu zo veel mogelijk wordt ontzien. Door gebruik van extra isolatie, aansluiting op het stadsverwarmingsnet en het gebruik van zonne-energie vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Ook wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen en komt in de wijk een gesloten regenwatersysteem waardoor het water in de wijk een goede kwaliteit heeft.

Deelgebieden
In de komende jaren verrijzen de overige vijf deelgebieden in Roomburg: Watertorens, Schakels, Historie, Ecologie en Landschap. Elk gebied heeft zijn eigen sfeer, die door architectuur, door de inrichting van de straten en het groen wordt versterkt. De nieuwe wijk Roomburg is naar verwachting in 2007 voltooid.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Floor van Deursen, afdeling Communicatie van de dienst Bouwen en Wonen, tel. 071 - 516 57 07


---- --